Саопштења

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ИСПИТНИМ РОКОВИМА у 2015. години за предаваче теоријске обуке

Датум објаве: 29.12.2014.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате за предаваче теоријске обуке, који су одслушали припремну наставу, да ће у 2015. години организовати 5испитних рокова за  полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке и то:

* јануарско - фебруарски: документацију послати најкасније до 12.01.2015. године

* мартовско - априлски: документацију послати најкасније до 20.02.2015. године

* јунски: документацију послати најкасније до 15.05.2015. године

* септембарски: документацију послати најкасније до 15.08.2015. године

* новембарски: документацију послати најкасније до 15.10.2015. године


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОПУЊЕНА МЕСТА ЗА ПОЛАГАЊЕ СТРУЧНОГ ИСПИТА У ДЕЦЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ за предаваче

Датум објаве: 05.12.2014.

Агенција за  безбедност саобраћаја обавештава сва лица која су послала документацију за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке у децембарском испитном року у Београду да су места ПОПУЊЕНА.

Кандидати који се не налазе на коначним списковима за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке, могу искористити своје уплате за неки од наредних  испита које ће Агенција организовати.

Такође, кандидати  који су извршили уплату за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке, а не налазе се на коначним списковима, могу извршити повраћај уплаћених новчаних средстава, тако што ће свој захтев са личним подацима послати на е-mail: vozaci@abs.gov.rs

Коначан списак кандидата можете погледати на интернет старници Агенције http://www.abs.gov.rs/predavaci_ispit_spiskovi.html.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ДЕЦЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ за предаваче теоријске обуке

Датум објаве: 03.12.2014.

Агенција за безбедност саобраћаја је до сада спровела 27 стручних испита за предаваче теоријске обуке.

У децембарском испитном року организује стручни испит у Београду  22.12.2014. године од 9:00 hу просторијама "СИВ-а 3", ул Омладинских бригада 1, Нови Београд.(Мапа – кликните овде)Број кандидата је ограничен на 20.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ДЕЦЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ за испитиваче

Датум објаве: 03.12.2014.

Aгенција за безбедност саобраћаја је до децембра 2014. године организовала 45 стручних испита за испитиваче.

Агенција у децембарском испитном року организује стручни испит у:

    Београду 15.12.2014. године, у просторијама зграде „СИВ-3“, Омладинских бригада 1, Нови Београд.(Мапа – кликните овде). Број кандидата је ограничен на 20.

Потребно је да документацију за полагање испита ДОСТАВИТЕ Агенцији најкасније до 10.12.2014.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПРОДУЖЕНА ПРИЈАВА ЗА НОВУ СЕРТИФИКАЦИЈУ ПРЕДАВАЧА ЗА РАД СА ВОЗАЧИМА КОЈИМА ЈЕ ОДУЗЕТА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА

Датум објаве: 21.11.2014.

Током двогодишњег периода јун 2012.-октобар 2014. године, Агенција за безбедност саобраћаја је у 15 градова у Републици Србији спровела преко 70 семинара унапређења знања за возаче којима је одузета возачка дозвола. Како је број возача којима је одузета возачка дозвола у порасту, јавила се потреба за сертификацијом нових предавача, као и организовањем семинара у градовима у Републици Србији у којима до сада семинари нису били организовани. Агенција за безбедност саобраћаја је у новембру 2012. године организовала прву сертификацију предавача за рад са возачима којима је одузета возачка дозвола, а у наредном периоду организоваће и други Семинар за посебно оспособљавање предавача за рад са возачима којима је одузета возачка дозвола, а ради  стицања Сертификата о посебној оспособљености предавача за рад са возачима којима је одузета возачка дозвола.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ о Нацрту процедуре за испитивање прикључних возила трактора врсте R и измењивих вучених машина врсте S

Датум објаве: 17.11.2014.

Моторна и прикључна возила која се појединачно производе или преправљају, односно њихови уређаји, склопови и опрема, морају бити усаглашени са једнообразним техничким условима у складу са прописима о хомологацији.

Пре стављања у промет, односно пуштања у саобраћај наведених возила, мора се утврдити и да ли ова возила испуњавају прописане услове у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИПРЕМНОЈ НАСТАВИ за предаваче теоријске обуке у Београду од 01. до 05. децембра 2014. године

Датум објаве: 07.11.2014.

Моторна и прикључна возила која се појединачно производе или преправљају, односно њихови уређаји, склопови и опрема, морају бити усаглашени са једнообразним техничким условима у складу са прописима о хомологацији.

Пре стављања у промет, односно пуштања у саобраћај наведених возила, мора се утврдити и да ли ова возила испуњавају прописане услове у складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - УПУТСТВО ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ОДОБРЕЊЕ ПРЕПРАВКЕ ВОЗИЛА ОД 01.01.2015. ГОДИНЕ, ПОЗИВ ВРШИОЦИМА ПРЕПРАВКИ ДА ПОШАЉУ ПОДАТКЕ ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ

Датум објаве: 04.11.2014.

Обавештавамо грађане да од 1. јануара 2015. године неће бити могуће извршити преправку без претходно одобрене техничке документације о преправци од стране Агенције. Агенција неће, у случајевима када је преправка већ извршена, накнадно одобравати техничку документацију о преправци. С тим у вези, власници возила који су или ће извршити преправку возила у току 2014. године, потребно је да започну поступак испитивања до 31. децембра 2014. године, јер се у супротном за таква возила од 1. јануара 2015. године неће моћи извршити испитивање, па самим тим неће моћи ни да се региструју.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОПУЊЕНА МЕСТА ЗА ПОЛАГАЊЕ СТРУЧНОГ ИСПИТА У НОВEМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ за предаваче

Датум објаве: 22.10.2014.

Агенција за  безбедност саобраћаја обавештава сва лица која су послала документацију за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке у новембарском испитном року у Београду да су места ПОПУЊЕНА.

Кандидати који се не налазе на коначним списковима за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке, могу искористити своје уплате за неки од наредних  испита које ће Агенција организовати .


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - Инструкторима вожње омогућен приступ порталу Агенције

Датум објаве: 20.10.2014.

Поштовани, Агенција за безбедност саобраћаја уводи аутоматизован начин комуникације са корисницима својих услуга. Ово практично значи да ће сваки лиценцирани инструктор вожње, испитивач и предавач имати свој лични налог на интернет порталу Агенције. Приступ порталу сваки корисник ће моћи да изврши уз помоћ корисничког имена и шифре, који добије од Агенције на своју e-mail адресу.

Преко налога и портала Агенције корисницима ће бити омогућена пријава за семинаре унапређења знања, стручне испите и испите провере знања, као и промена личних података.