Саопштења

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О СЕПТЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ за предаваче теоријске обуке

Датум објаве: 21.08.2015.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате за предаваче теоријске обуке, који су се пријавили за полагање стручног испита у септембарском испитном  року да ће се испит одржати 22.09.2015. године у Београду,  у просторијама „СИВ-а 3“,  ул. Омладинских бригада 1, Нови Београд (Мапа – кликните овде).  

Списак кандидата за полагање стручног испита 22.09.2015. године - кликните ОВДЕ


ВАЖНО САОПШТЕЊЕ у вези полагања испита за техничаре у радионици за тахографе

Датум објаве: 12.08.2015.

Агенција за безбедност саобраћаја, од 15. септембра 2015. године, организује полагање испита из области познавања, испитивања и уградње тахографа, за техничаре у радионици за тахографе. Испит ће се одржати у просторијама АМК ЈЕДИНСТВО, ул. Цара Душана 49, Земун - Београд.

Пријаву за полагање испита можете поднети најкасније 7 (седам) дана пре почетка испитног рока, односно до 8. септембра.


Структура погинулих лица у саобраћајним незгодама у Србији

Датум објаве: 17.07.2015.

Агенција за безбедност саобраћаја је спровела детаљну анализу података о структури погинулих лица, према старости и полу, у саобраћајним незгодама које су се догодиле у Републици Србији у периоду од 2010. до 2014. године.

У периоду од 2010. до 2014. године погинуло је укупно 3265 лица у саобраћајним незгодама. У односу на старост учесника у саобраћајним незгодама, највећи ризик од смртног страдања у саобраћају имају млади, старости од 20-24 године.

Млади у саобраћајним незгодама углавном гину у својству путника и возача у путничком аутомобилу. Овакви резултати се могу довести у везу са краћом дужином возачког стажа (припремљеност за учешће у саобраћају, искуство, знања), али и са ставовима, психофизичким стањем, способностима и сл.

Резултати анализа која је спровела Агенција за безбедност саобраћаја указују на то да су мушкарци много већи проблем са аспекта безбедности саобраћаја од жена. Жене чине 51% укупног становништва Републике Србије, али Мушкарци чине 78% погинулих у саобраћајним незгодама у Србији.


Испитивање регистрованих прикључних возила

Датум објаве: 14.07.2015.

Обавештавамо подносиоце захтева за испитивање регистрованих прикључних возила врсте O1  и О2 следеће.

 

-                      За регистрована прикључна возила врсте  О1 и О2 која су у Републику Србију увежена као нова или су на списку марки приључних возила за која су издавана Уверења о испитивању (контролисању) возила која се увозе као употребљавана у Републику Србију који је објављен на интернет страници Агенције, за која су сви технички подаци у саобраћајној дозволи тачни, нема основа за испитивање возила, вршење техничких прегледа се обавља без допунских испитивања, или достављања других докумената и доказа од Агенције за безбедност саобраћаја;


Обавештење о термину организовања припремне наставе у Београду у 2015. години

Датум објаве: 13.07.2015.

Агенција за безбедност саобраћаја организује припремну наставу за полагање стручног испита за предаваче теоријске обуке у:

Београду - од 31.08.2015. до 04.09.2015. године, 7 часова дневно, у просторијама Београдског Сајма - Хала 4, Булевар војводе Мишића 14. (Мапа – кликните овде)

Припремна настава се одржава сваког радног дана, у периоду од 9:00 до 17:00 часова, а првог дана наставе потребно је доћи у 8:00h.


Семинар унапређења знања за инструкторе вожње и проба симулатора вожње „Ражња“ и „Косе равани“ у Белој Цркви

Датум објаве: 26.06.2015.

У четвртак 02.07.2015. године са почетком у 08:30 часова Агенција за безбедност саобраћаја реализује семинар унапређења знања за инструкторе вожње у Белој Цркви. Семинар унапређења знања за инструкторе вожње ће се одржати у Техничкој школи „Сава Мунћан“ Бела Црква.

Упоредо са семинаром  на локацији улице 1. Октобар (Бели трг), Агенција за безбедност саобраћаја  у сарадњи са Општином Бела Црква, Саветом за безбедност саобраћаја, у периоду од 11:00 до 20:00 часова, организује промовисање ефеката употребе сигурносног појаса, кроз симулацију чеоног судара (симулатор „коса раван“) и превртања возила (симулатор „Ражањ“). 


Семинар унапређења знања за инструкторе вожње и проба симулатора вожње „Ражња“ и „Косе равани“ у Пожаревцу

Датум објаве: 23.06.2015.

У среду 24.06.2015. године са почетком у 08:30 часова Агенција за безбедност саобраћаја реализује семинар унапређења знања за инструкторе вожње у Пожаревцу. Семинар унапређења знања за инструкторе вожње ће се одржати у Политехничкој школи.


СЕМИНАРИ УНАПРЕЂЕЊА ЗНАЊА ЗА ИНСТРУКТОРЕ ВОЖЊЕ У 2015. ГОДИНИ

Датум објаве: 14.05.2015.

Након одржаних шест семинара унапређења знања за инструкторе вожње у априлу и мају месецу (у Београду, Новом Саду, Нишу, Зајечару и Ужицу) Агенција за безбедност саобраћаја у 2015. години  планира организовање нових семинара унапређења знања за лиценциране инструкторе вожње.

За више информација о начину пријављивања на семинар, као и о распореду одржавања семинара кликните ОВДЕ.


ПОЧИЊУ СЕМИНАРИ УНАПРЕЂЕЊА ЗНАЊА ЗА ИНСТРУКТОРЕ ВОЖЊЕ

Датум објаве: 30.03.2015.

Агенција за безбедност саобраћаја спроводи обавезне Семинаре унапређења знања лиценцираних инструктора вожње према Правилнику о програму и роковима за одржавање семинара, начину полагања испита проверезнања и изгледу и садржају обрасца дозволе (лиценце) за инструктора вожње („Службени гласник РС“, бр. 21/12).

Да би се обновила лиценца инструктора вожње, инструктор мора присуствовати на најмање пет обавезних семинара унапређења знања у периоду од пет година пре обнављања лиценце, при чему сваке године мора присуствовати најмање једном семинару унапређења знања.


ОБАВЕШТЕЊЕ О РЕЗУЛТАТИМА ТЕСТИРАЊА У ПРОЦЕСУ СЕРТИФИКАЦИЈЕ ПРЕДАВАЧА ЗА РАД СА ВОЗАЧИМА КОЈИМА ЈЕ ОДУЗЕТА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА

Датум објаве: 16.03.2015.

Након спроведене прелиминарне провере знања (тестирања) кандидата који су се online пријавили за стицање Сертификата о посебној оспособљености предавача за рад са возачима којима је одузета возачка дозвола Агенција за безбедност саобраћаја је изабрала 36 кандидата који су ушли у ужи избор.

Списак кандидата који су ушли у ужи избор можете погледати ОВДЕ.