Саопштења

Табела корисника постојећег скупа техничких карактеристика о возилима из регистара Агенције

Датум објаве: 05.01.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све заинтересоване да табелу корисника постојећег скупа техничких карактеристика о возилима из регистара Агенције, која ће се редовно ажурирати, могу видети ОВДЕ.


ОБНАВЉАЊЕ ТАХОГРАФСКЕ КАРТИЦЕ

Датум објаве: 23.12.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја подсећа возаче који су током 2012. године извадили „прву“ тахографску картицу да им у 2017. години истиче период важења картице од пет година и да је потребно да обнове тахографску картицу.

Возачи могу да подносу захтев за обнављање картице најраније 30 дана пре истека рока важења картице која се обнавља.

Ради обнављања картице потребно је да возач поднесе захтев за издавање тахографске картице на једној од локација Дунав осигурања и Дунав аута у Републици Србији које су за то оспособљене.


Важно обавештење о испиту кандидата за возача трамваја

Датум објаве: 23.12.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате који су завршили са обуком за возача трамваја да ће се теоријски део испита одржати у уторак 27. децембра 2016. године, са почетком у 11:00 сати у просторијама Градског саобраћајног предузећа (ГСП), на адреси Булевар Црвене Армије бр. 1, погон Нови Београд. (мапа)

Кандидати су у обавези да дођу 15 минута пре почетка испита односно у 10.45 сати.

Кандидати који буду положили теоријски део испита приступиће полагању практичног дела испита који је планиран за 11. и 12. јануар 2017. године.

На дан полагања испита кандидати су дужни да са собом понесу личну карту.


УНАПРЕЂЕЊЕ АПЛИКАЦИЈЕ ЗА ПРИСТУП ПОСТОЈЕЋЕМ СКУПУ ТЕХНИЧКИХ ИНФОРМАЦИЈА О ВОЗИЛИМА ИЗ РЕГИСТАРА АГЕНЦИЈЕ - МОГУЋНОСТ УПИТА ПРЕМА ТИПУ, ВАРИЈАНТИ И ВЕРЗИЈИ ВОЗИЛА

Датум објаве: 15.12.2016.

Кориснике постојећег скупа техничких информација о возилима из регистара Агенције за безбедност саобраћаја обавештавамо да је извршено унапређење апликације могућношћу претраге према типу, варијанти и верзији возила. Наведене измене апликације обезбеђују могућност да се према упиту за возила код којих је познат тип, варијанта и верзија, може добити одговор са  релевантним техничким подацима за возила која су регистрована и пре 19.04.2014. године, односно и за возила за која није издато Уверење од Агенције.

Одговор на упит садржи скуп података који садрже број места за седење, број места за стајање, највећу дозвољену масу возила, масу возила спремног за вожњу, највећу нето снагу и радну запремину мотора и друге техничке податке о возилима који се односе на димензије, пнеуматике, ниво издувне емисије и емисију CO2.  


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

Датум објаве: 14.12.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја овим путем обавештава све кориснике да је дошло до промене броја жиро рачуна, и то:

Важећи рачун од 14. децембра 2016. године је:


Важно обавештење о обуци кандидата за возача трамваја

Датум објаве: 12.12.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате заинтересоване за похађање обуке за возача трамваја, да обука почиње са реализацијом
15. децембра 2016. године, са почетком у 8:00 сати у просторијама Градског саобраћајног предузећа (ГСП), на адреси Булевар Црвене Армије бр. 1, погон Нови Београд. (мапа)

Пријаву за похађање обуке за управљање трамвајем, са осталом документацијом, можете послати најкасније до четвртка, 1. децембра 2016. године.


Обавештење о децембарском испитном року за предаваче теоријске обуке

Датум објаве: 02.12.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате за предаваче теоријске обуке, који су се пријавили за полагање стручног испита у децембарском испитном року да ће се испит одржати 26.12.2016. године у Београду, у просторијама Београдског сајма – ХАЛА 4, ул. Булевар Војводе Мишића бр. 14. (мапа - кликните овде), са почетком у 9:30 часова.


Обавештење о децембарском испитном року за испитиваче

Датум објаве: 02.12.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате за испитиваче, који су се пријавили за полагање стручног испита у децембарском испитном року да ће се теоријски део испита одржати 13.12.2016. године у Београду, у просторијама Београдског сајма – ХАЛА 4, ул. Булевар Војводе Мишића бр. 14. , (мапа - кликните овде)  , са почетком у 9:30 часова.

Практични део испита за кандидате који положе теоријски део биће одржан 14.12.2016. године у Београду, у просторијама СИВ-а 3, Омладинских Бригада 1, Нови Београд (мапа - кликните овде)  , са почетком у 9 часова.

Списак кандидата - кликните ОВДЕ


ДОСТАВЉАЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПРИСТУП ПОСТОЈЕЋЕМ СКУПУ ТЕХНИЧКИХ ИНФОРМАЦИЈА О ВОЗИЛИМА ИЗ РЕГИСТАРА АГЕНЦИЈЕ И ФАЗЕ АПЛИКАЦИЈЕ

Датум објаве: 23.11.2016.

Од објављивања првог обавештења о условима за приступ постојећем скупу техничких информација о возилима из регистара Агенције примљено је 40 захтева, од којих је већи број захтева био са недостацима што успорава рад и смањује ефикасност процеса издавања корисничких налога.

У циљу брже и ефикасније обраде захтева обавештавамо подносиоце захтева следеће:

1.       Захтев се доставља поштом;

2.       Захтеви упућени електронском поштом због немогућности провере аутентичности се неће разматрати;

3.       Уз захтев је потребно доставити комплетну документацију према претходно објављеном обавештењу о условима;

4.       Интернет IP адреса мора бити статичка из безбедносних разлога (не динамичка односно променљива какву најчешће подносиоци захтева поседују). О статичкој IP интернет адреси подносиоци захтева достављају најчешће посебне потврде од интернет провајдера.

Такође обавештавамо подносиоце захтева следеће:


Важно обавештење о обуци кандидата за возача трамваја

Датум објаве: 14.11.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја обавештава све кандидате заинтересоване за похађање обуке за возача трамваја, да обука почиње са реализацијом
15. децембра 2016. године у просторијама Градског саобраћајног предузећа (ГСП), на адреси Булевар Црвене Армије бр. 1, погон Нови Београд. (мапа)

Пријаву за похађање обуке за управљање трамвајем, са осталом документацијом, можете послати најкасније до четвртка, 1. децембра 2016. године.

Обука се састоји из теоријског и практичног дела. За реализацију теоријског дела обуке потребно је укупно 60 часова, а за реализацију практичног дела потребно је 90 часова.

Обавезно је присуство у пуном обиму и наставном фонду садржаја обуке!

Коначан списак кандидата за похађање обуке за управљање трамвајем биће накнадно истакнут.