Вести

ПАЖЉИВКО У ВРАЊУ

Датум објаве: 16.11.2017.

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и локалног Савета за безбедност саобраћаја града Врања , у понедељак  12. новембра  2017. године, одржана је интерактивна представа ,, Пажљивкова правила у саобраћају“,  за све ученике првог разреда са територије града Врања.

,,Агенција за безбедност саобраћаја и Град Врање имају изузетну сарадњу , која  је резултирала реализацијом бројних пројеката. Један од њих је и интерактивна представа за децу.

Пажљивко је анимирани лик који смо представили  у сарадњи са педагозима и  психолозима.То је најбољи начин за интеракцију са децом“, рекао је представник Агенције за безбедност саобраћаја Никола Брборић.


ПРЕДСТАВНИЦИ АГЕНЦИЈА НА ПРОМОЦИЈИ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈА У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА НА ТРГУ СЛОБОДЕ U НОВОМ САДУ

Датум објаве: 16.11.2017.

У среду 15.новембра 2017. године у Новом Саду на Тргу слободе, представници Агенције су учествовали у реализацији активности са циљем промоције безбедног понашања у саобраћају. Акција је реализована у оквиру активности које се спроводе у Новом Саду, као Oмладинској престоници Европе 2019.године и Европској престоници културе 2021. године.

Догађају су присуствовали председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, члан градског већа за саобраћај и путеве и председник савета за координацију послова безбедности саобраћаја Александар Кравић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, координатор Иницијативе ОПЕНС Вукашин Гроздановић, и представници партнера ОПЕНС-а који је организовао догађај, компанија Лукоил Србија и Бета мотор, заступник Сузукија за Србију.


ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У ВРШЦУ

Датум објаве: 15.11.2017.

 

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Вршца , у уторак 14. новембра 2017. године, организовала трибину за ученике свих средњих школа.

Трибина за младе организована је поводом Дана сећања на жртве саобраћајних незгода.  Тим поводом преко 200 младих информисано  о важности безбедног понашања у саобраћају .

Начелник одељења за локалне самоуправе Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић је рекао да превентивне активности имају за циљ да се скрене пажња јавности на број саобраћајних незгода, број жртава саобраћајних незгода као и на последице, али и да је најважније поштовати саобраћајне прописе како би се избегле саобраћајне незгоде.


АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

Датум објаве: 14.11.2017.

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода  први пут обележен  11. новембра 2017. године на територији општине Сремски Карловци у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Тим поводом, представници  Агенције за безбедност саобраћаја организовали су едукативну  представу ,, Пажљивко“  за предшколце и ученике првог разреда Основне школе "23. Октобра" , а након тога  трибину намењену  младима.

,,На овај начин покушавамо младе да учимо безбедном понашању у саобраћају, али и скренемо пажњу на опасност и грешке које чинимо као учесници у саобраћају“ рекао је председник  општинског Савета за безбедност  саобраћаја у Сремским Карловцима, Живорад  Милановић.


БЕСПЛАТНА АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ

Датум објаве: 01.11.2017.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије доделили су у уторак, у Општини Звездара, 50 аутоседишта  за бебе и децу.

Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије је захвалила родитељима који су се одазвали Јавном позиву Општине и истакла да је заједничка обавеза свих сегмената друштва да брину о безбедности деце у саобраћају и да је пред  родитељима стални изазов да своју децу заштите на прави начин.  Због тога је мисија читавог друштва, а посебно родитеља да деци на разумљив начин покажу шта је безбедност, јер је она предуслов њиховог срећног детињства.


СИМУЛАТОР "ЧЕОНОГ СУДАРА" УСТУПЉЕН ВИСОКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У НИШУ

Датум објаве: 31.10.2017.

У склопу Пројекта промоције значаја употребе сигурносног појаса, Агенција за безбедност саобраћаја, јуче доделила симулатор "Чеоног судара",   Високој техничкој школи струковних студија из Ниша.

Потписивању протокола о сарадњи поводом доделе симулатора, присуствовали су директор  Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, члан градског већа за саобраћаја из Ниша Игор Војиновић и директор "ВШТ" Ниш, Александра Боричић.


ПРВИ ПУТ ПАЖЉИВКО НА САЈМУ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 27.10.2017.

У оквиру првог међународног сајма саобраћаја који се одржава у Новом Саду од 26-28. октобра 2017.године, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је саобраћајно образовни час ,,Пажљивкова правила у саобраћају“.

 У свечаној сали новосадског сајма одржане су две интерактивне представе  за малишане предшколског и школског узраста ( првог разреда ) образовних установа Новог Сада.  Малишани су били у прилици да сазнају и науче како да се безбедно понашају у саобраћају  на путу од куће до школе као и у другим животним ситуацијама.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја спроводе кампању , „Пажљивкова правила у саобраћају“  већ шесту годину за редом, са циљем повећања безбедног понашања малишана у саобраћају али и едукацију родитеља о важности поштовања саобраћајних прописа. До сада је ову представу одгледало и учествовало у њој преко 100 хиљада малишана.


ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС

Датум објаве: 27.10.2017.

КК Црвена Звезда мтс и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије представили су у петак заједничку кампању под називом   „ТЕРЕН ИЛИ УЛИЦА – ПАЗИ НА КОРАКЕ“ и потписали Протокол о сарадњи.

Ова акција има за циљ да подигне свест људи о безбедном понашању у саобраћају, посебно дела који се тиче наших најмлађих и најважнијих суграђана – деце. Симболика у овом наслову који повезује Агенцију за безбедност саобраћаја и КК Црвена Звезда мтс је јасно наглашена.

Пре потписивања протокола о сарадњи, на врло посећеној конференцији за медије у просторијама клуба на Малом Калемегдану новинарима су се обратили госпођа Јасмина Милошевић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја, Давор Ристовић директор КК Црвена Звезда мтс, и капитен КК Црвена Звезда мтс Бранко Лазић.
 


ПОДЕЉЕНО 100 АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

Датум објаве: 27.10.2017.

26.10.2017. године  у Свечаној сали Градске општине Земун подељено је 100  аутоседишта  за најмалђе суграђане те општине.

Тим поводом председник Скупштине Го Земун Ненад Врањевац рекао  је  да  брига о деци мора бити приоритет и  да су аутоседишата  важан сегмент саобраћајне безбедности.

 Промоцију   употребе заштитних система са циљем повећања безбедности деце у саобраћају, подржала је Агенција за безбедност саобраћаја у виду едукативне трибине за све породиље са територије Градске општине Земун. Свим присутним родитељима, обратила се директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и истакла чињеницу да  сваког четвртог минута на путевима широм света страда једно дете , а да на територији наше земље око 50 %  деце страда у својству путника , што говори о неправилном превожењу деце. Деца до две године највише страдају у саобраћају што указује  да родитељ не превози дете на безбедан начин, тј.  не користе заштитне системе ( седиште и појас),  додала је Милошевић.


ПАЖЉИВКО У КУРШУМЛИЈИ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја већ шесту годину спроводи кампању намењену већој безбедности деце у саобраћају. „Пажљивко", који је главни јунак ове дечје представе и овај пут је мамио осмехе и радознале погледе присутних малишана.

Циљ кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја јесте повећање безбедности деце у саобраћају. Представници Агенције за безбедност саобраћаја су организовали састанак са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Куршумлијa и том приликом анализирали програме рада и стање безбедности саобраћаја у тој општини и дефинисали заједничке превентивне активности у наредном периоду.