Вести

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Датум објаве: 29.11.2016.

Дана 29.11.2016.године у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржан је трећи по реду састанак са представницима локалних Савета за безбедност саобраћаја и представницима Агенције за безбедност саобраћаја Републике Српске. На консултацијама је било речи о раду у овој години, као и утврђивању активности на које треба ставити акценат у предстојећој.

Том приликом, начелник одељења за превенцију Душко Пешић присутнима је презентовао програм рада Агенције за 2017. годину као и кампање које ће Агенција спроводити а односе се на све групе учесника у саобраћају, како би представници локалних самоуправа исте активности могли да примене у својим општинама. Пешић је поменуо и семинаре и скупове које ће Агенција спровести следеће године, са циљем подизања капацитета рада Савета.


ПАЖЉИВКО У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Датум објаве: 29.11.2016.

Кампања „Пажљивко“ Агенције за безбедност саобраћаја наставља се широм Србије у циљу повећања безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

Преко 150 ђака првака из свих основних школа општине Бела Црква учествовало је у саобраћајно – образовном часу са Пажљивком и учило о основним правилима у саобраћају. Пажљивко их кроз песму и игру учи како да се понашају на путу од куће до школе и на којим местима је безбедно да пређу улицу.


КАМПАЊА „ПАЗИ ДРУГЕ, МИСЛИ НА СЕБЕ“ НАГРАЂЕНА НА НОЋИ РЕКЛАМОЖДЕРА

Датум објаве: 29.11.2016.

У Сава центру на „Ноћи рекламождера“ награда за најбољу рекламу која се бави хуманитарним радом добила је кампања „Пази друге, мисли на себе“ Агенције за безбедност саобраћаја. NAJ NON PROFIT награда је припала компанији MOSQUITO BEOGRAD испред које је награду преузео оснивач и креативни директор Срђан Васић.

Да се подсетимо, кампања „Пази друге, мисли на себе“, усмерена је ка повећању одговорног понашања у саобраћају и смањењу ризика од страдања возача двоточкаша.


У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ПРВА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ДЕЧЈА АУТО-СЕДИШТА У СРБИЈИ

Датум објаве: 25.11.2016.

У Новом Саду је отворена канцеларија за дечја ауто - седишта са циљем да свим родитељима пружи неопходне информације у вези са правилним коришћењем дечјих ауто седишта.

Пoмоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја и начелник Сектора за возила Зоран Алимпић присуствовао је отварању ове канцеларије и том приликом напоменуо да је важно едуковати родитеље како би што више користили системе  за заштиту деце приликом превоза у аутомобилу. „Подаци Агенције за безбедност саобраћаја указују на то да је безбедност најмлађих угрожена управо због непознавања правилног коришћења дечјих ауто седишта“, нагласио је Алимпић.


ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ ПУТЕВА

Датум објаве: 25.11.2016.

Дана 25.11.2016. у просторијама Палате Србије је одржана прва промоција „Приручника за унапређење безбедности путева са предлогом мера и могућностима локалног управљача пута и земљишта за смањење утицаја пута и путне околине на настанак саобраћајних незгода“. То је прва од 10 промоција које ће бити одржане у различитим деловима Републике Србије. Првој промоцији су присуствовали представници из локалних самоуправа Београд, Ваљево, Панчево, Јагодина, Шабац, Ковачица, Велико Градиште и Смедерево. Учесници на промоцији су истакли да ће им Приручник користити као подршка за аргументацију приликом предлагања одређених мера за унапређење безбедности путева.


АКЦИЈА „ИСПРАВНО ВОЗИЛО – БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО“

Датум објаве: 24.11.2016.

У просторијама Ауто – мото савеза Србије одржана је конференција за новинаре поводом акције под називом „Исправно возило – безбедно возило“. Ову акцију организују традиционално Ауто – мото савез Србије у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Асоцијацијом техничких прегледа возила. Тим поводом, медијима су се обратили председник АМСС Мирко Бутулија, заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и председник Асоцијације техничких прегледа Предраг Ђурђев.

„И ове године АМСС обезбедио је возачима бесплатну проверу техничке исправности возила, како би се остварили повољни предуслови за безбедно одвијање саобраћаја у току предстојеће зимске сезоне“, нагласио је председник АМСС  и том приликом похвалио отварање новог аутопута, истакавши да је рад на инфраструктури такође битан фактор за безбедну вожњу, као и развој привреде.


AГЕНЦИЈА НАСТАВЉА СА ЕДУКАЦИЈОМ НАЈМЛАЂИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

Датум објаве: 23.11.2016.

У основној школи „Никола Тесла“ у Раковици одржан је саобраћајно – образовни час у организацији Агенције за безбедност саобраћаја. Агенција ову кампању усмерену ка едукацији најмлађих учесника у саобраћају спроводи шесту годину за редом, са циљем повећања безбедности деце у саобраћају.


САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Датум објаве: 23.11.2016.

Дана 23.11.2016.године у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржан је састанак са представницима локалних Савета за безбедност саобраћаја чија је тема била рад у овој години и утврђивање активности на које треба ставити акценат у предстојећој.

Састанку који је отворила директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, присуствовали су представници локалних самоуправа Жабаљ, Бач, Топола, Кула, Чајетина, Темерин, Ражањ, Краљево, Смедеревска Паланка, Бачка Паланка, Мали Иђош, Земун, Јагодина, Аранђеловац, Лајковац, Обреновац, Ивањица, Житиште, Пландиште, Сремска Митровица, Ваљево, Вршац, Владичин Хан и Барајево.


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

Датум објаве: 22.11.2016.

У петак 18.11.2016. године на Саобраћајном факултету у Београду је организован скуп поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода на коме су присуствовали представници Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић и Андријана Пешић. Бранко Стаматовић се том приликом обратио присутнима, представио реализоване активности Агенције у 2016. години и указао на значај обележавања овог дана, скрећући пажњу на последице саобраћајних незгода.


КАМПАЊА НИС-А И АГЕНЦИЈE ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ЗА БЕЗБЕДНУ ВОЖЊУ У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА

Датум објаве: 22.11.2016.

Компанија НИС и Агенција за безбедност саобраћаја организују кампању на тему безбедности саобраћаја у зимским условима вожње.

Тим поводом, на више од 280 бензинских станица НИС-а широм Србије возачима су доступни лифлети са основним правилима безбедне  вожње у временским условима који захтевају додатну опрезност за управљачем, као и начин управљања возилом који је у потпуности прилагођен условима на коловозу. 

Лифлети садрже практичне савете за покретање и заустављање возила, списак неопходне опреме међу којима су зимски пнеуматици  и ланци, препоруке за кретање возила по коловозу током зимских услова вожње, поступање у случају да је возило блокирано у снегу, као и препоруке стручњака о припремама за пут током зиме.