Вести

ПОДЕЛА ПРОМОТИВНОГ МАТЕРИЈАЛА ЂАЦИМА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЉУДОВИТ ШТУР“ ИЗ КИСАЧА

Датум објаве: 17.11.2016.

Агенција за безбедност организовала је у основној школи „Људовит Штур“ у Кисачу образовни час и поделу промотивног материјала за ђаке прваке у циљу повећања безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

Представник Агенције за безбедност саобраћаја, помоћник директора и начелник Сектора за возила Зоран Алимпић одржао је деци образовни час о саобраћају и основним правилима саобраћаја којих морају да се придржавају како би били безбедни. Часу су присутвовали представници Кисача Јан Палик и Владимир Францисти.


САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Датум објаве: 17.11.2016.

Дана 17.11.2016.године у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржан је састанак са представницима локалних Савета за безбедност саобраћаја. На консултацијама са локалним самоуправама је било речи о раду у овој години, као и утврђивању активности на које треба ставити акценат у предстојећој.

Састанку који је отворила директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, присуствовали су представници локалних самоуправа Ковин, Велико Градиште, Ковачица, Осечина, Врбас, Пећинци, Врњачка Бања, Ниш и Соко Бања, представивши свој рад у протеклој 2016. години.


УПОТРЕБА СИГУРНОСНИХ ПОЈАСЕВА

Датум објаве: 16.11.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја схвата улогу коју има, али и обавезу када је у питању остварење циљева дефинисаних Стратегијом безбедности саобраћаја, да се у Србији значајно смањи страдање становништва у саобраћају и да се укупан број погинулих и тешко поврeђених лица на годишњем нивоу преполови у 2020. години у односу на податке из 2011. године. У том смислу Агенција је покренула веома важну кампању за подизање свести становништва и формирање исправних ставова о безбедном понашању у саобраћају, која носи слоган ''Никад немој ...''. У једном делу кампања покрива и коришћења сигурносних појасева у путничком аутомобилу. Значај и правовременост почетка кампање је оправдана чињеницама о великој угрожености возача и путника у аутомобилима. 


ПАЖЉИВКО У ВРШЦУ

Датум објаве: 15.11.2016.

Два саобраћајно - образовна часа за најмлађе одржана су данас у  Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу у организацији Агенције за безбедност саобраћаја. Пред више од 500 ђака првака овог града, Пажљивко је причао о томе на који начин треба да се понашају у саобраћају како би били безбедни. Кроз примере и на занимљив начин, деца су научила основна правила саобраћаја. Након интерактивног часа, свако дете је добило поклон од представника Агенције.


ДЕЦА ПУТНИЦИ У ВОЗИЛУ

Датум објаве: 15.11.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја има улогу и покретача и носиоца активности ка подизању свести становништва о значају употребе система заштите унутар возила – сигурносних појасева и дечијих система заштите. У том смислу Агенција је покренула кампању управо намењену повећању употребе система заштите унутар возила Значај и правовременост почетка кампање је оправдана чињеницама о угрожености и страдању деце, као путника унутар возила.


У ТЕМЕРИНУ ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЉЕ И ВАСПИТАЧЕ

Датум објаве: 10.11.2016.

Пети акредитовани семинар за учитеље и васпитаче под називом „Ко се куда креће у саобраћају“ одржава се 9. и 10. новембра у основној школи „Петар Кочић“ у Темерину. Семинар који спроводи Агенција, а који је акредитован од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, један је од девет акредитованих програма које Агенција реализује.

Председник Савета за безбедност саобраћаја општине Темерин Драган Бјељац је присуствовао првом дану семинара, на којем је учествовало двадесет девет учитељица из основних школа „Петар Кочић“, „Кокаи Имре“, „Славко Родић“ и „Данило Зеленовић“ са територије општине Темерин.


ПАЖЉИВКО ПОСЕТИО ПРВАКЕ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Датум објаве: 09.11.2016.

Више од 1800 ђака првака из свих основних школа са територије општине Вождовац данас је у Центру за културу и спорт „Шумице“ имало прилику да учествује у интерактивном саобраћајно – образовном часу у организацији Агенције за безбедност саобраћаја.

Програм је водио прослављени глумац Пеђолино, човек који је већ добро познат деци широм Србије.

Деца су са Пажљивком и његовим другом Стевицом учила које су то ситуације у којима морају да познају основна саобраћајна правила како би били безбедни на путу од куће до школе. Кроз песму и игру са својим другом Пажљивком учили су и забављали се у исто време. Сви малишани су добили на поклон светлоодбојну тракицу са ликом Пажљивка и књигу "Пажљивкова правила у саобраћају".


ПАЖЉИВКО У МЕЛЕНЦИМА

Датум објаве: 09.11.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја саобраћајно – образовним часовима које спроводи широм Србије, надограђује саобраћајну културу коју ђаци прваци од малих ногу уче од својих родитеља. Превентивним активностима, Агенција има за циљ да у Србији на годишњем нивоу не буде ниједног повређеног детета у саобраћају.

Деци у учењу основних саобраћајних правила помаже Пажљивко, пролазећи са њима кроз реалне ситуације које могу да се догоде када иду у школу, продавницу или парк. Тим поводом је посетио ђаке основне школе „др Бошко Вребалов“ из Меленаца. Ученици првог до четвртог разреда ове школе су учествовали у интерактивном часу и кроз игру усвојили важне савете од свог друга Пажљивка.


УЧЕШЋE ПРЕДСТАВНИКА АГЕНЦИЈЕ НА 15. СИМПОЗИЈУМУ „УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ ПОСЛОВА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 09.11.2016.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја помоћник директора др Јовица Васиљевић и инжењер за базе података о обележјима безбедности саобраћаја Мирослав Росић, присуствовали су 15. Симпозијуму под називом „Унапређење полицијских послова безбедности саобраћаја“, који је одржан у периоду од 01.11. до 03.11.2016. године у Суботици.

Симпозијум на којем је учествовало око 100 особа, отворили су начелник Управе саобраћајне полиције у Дирекцији полиције Небојша Арсов, који је презентовао податке о стању безбедности саобраћаја у Републици Србији и заменик директора полиције Слободан Малешић.


ПАЖЉИВКО У ВРАЊУ И ЛЕСКОВЦУ

Датум објаве: 03.11.2016.

Агенција за безбедност саобраћаја широм Србије наставља са кампањом усмереној ка деци, најмлађој и најрањивијој категорији учесника у саобраћају.

Преко 600 ђака првака града Врања и 700 првака града Лесковца присуствовало је и учествовало у интерактивном часу који има за циљ повећање безбедности деце. Пажљивко је ту за децу да их кроз песму и игру, на њима занимљив начин, научи како да се сналазе у свакодневним ситуацијама на путу до школе, како би они, као самостални учесници у саобраћају, били безбедни.