Вести

ПРВИ ПУТ ПАЖЉИВКО НА САЈМУ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 27.10.2017.

У оквиру првог међународног сајма саобраћаја који се одржава у Новом Саду од 26-28. октобра 2017.године, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је саобраћајно образовни час ,,Пажљивкова правила у саобраћају“.

 У свечаној сали новосадског сајма одржане су две интерактивне представе  за малишане предшколског и школског узраста ( првог разреда ) образовних установа Новог Сада.  Малишани су били у прилици да сазнају и науче како да се безбедно понашају у саобраћају  на путу од куће до школе као и у другим животним ситуацијама.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја спроводе кампању , „Пажљивкова правила у саобраћају“  већ шесту годину за редом, са циљем повећања безбедног понашања малишана у саобраћају али и едукацију родитеља о важности поштовања саобраћајних прописа. До сада је ову представу одгледало и учествовало у њој преко 100 хиљада малишана.


ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС

Датум објаве: 27.10.2017.

КК Црвена Звезда мтс и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије представили су у петак заједничку кампању под називом   „ТЕРЕН ИЛИ УЛИЦА – ПАЗИ НА КОРАКЕ“ и потписали Протокол о сарадњи.

Ова акција има за циљ да подигне свест људи о безбедном понашању у саобраћају, посебно дела који се тиче наших најмлађих и најважнијих суграђана – деце. Симболика у овом наслову који повезује Агенцију за безбедност саобраћаја и КК Црвена Звезда мтс је јасно наглашена.

Пре потписивања протокола о сарадњи, на врло посећеној конференцији за медије у просторијама клуба на Малом Калемегдану новинарима су се обратили госпођа Јасмина Милошевић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја, Давор Ристовић директор КК Црвена Звезда мтс, и капитен КК Црвена Звезда мтс Бранко Лазић.
 


ПОДЕЉЕНО 100 АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЗЕМУН

Датум објаве: 27.10.2017.

26.10.2017. године  у Свечаној сали Градске општине Земун подељено је 100  аутоседишта  за најмалђе суграђане те општине.

Тим поводом председник Скупштине Го Земун Ненад Врањевац рекао  је  да  брига о деци мора бити приоритет и  да су аутоседишата  важан сегмент саобраћајне безбедности.

 Промоцију   употребе заштитних система са циљем повећања безбедности деце у саобраћају, подржала је Агенција за безбедност саобраћаја у виду едукативне трибине за све породиље са територије Градске општине Земун. Свим присутним родитељима, обратила се директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и истакла чињеницу да  сваког четвртог минута на путевима широм света страда једно дете , а да на територији наше земље око 50 %  деце страда у својству путника , што говори о неправилном превожењу деце. Деца до две године највише страдају у саобраћају што указује  да родитељ не превози дете на безбедан начин, тј.  не користе заштитне системе ( седиште и појас),  додала је Милошевић.


ПАЖЉИВКО У КУРШУМЛИЈИ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја већ шесту годину спроводи кампању намењену већој безбедности деце у саобраћају. „Пажљивко", који је главни јунак ове дечје представе и овај пут је мамио осмехе и радознале погледе присутних малишана.

Циљ кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја јесте повећање безбедности деце у саобраћају. Представници Агенције за безбедност саобраћаја су организовали састанак са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Куршумлијa и том приликом анализирали програме рада и стање безбедности саобраћаја у тој општини и дефинисали заједничке превентивне активности у наредном периоду.


ПРВИ САЈАМ САОБРАЋАЈА У НОВОМ САДУ

Датум објаве: 26.10.2017.

У новом Саду од 26-28. октобра 2017. године одржава се Traffic Solutions EXPO 2017 који представља први међународни сајам те врсте на територији западног Балкана и јединствена је пословна платформа од посебног значаја за Србију и цео регион.

Тим поводом , представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, изложиће  предстојеће планове на тему безбедног понашања у саобраћају и истовремено пружити подршку  у циљу имплементације нових технологија , које доприносе лакшем али и безбеднијем  функционисању у урбаним срединама.


ПОЧЕО 15. НОВОСАДСКИ САЈАМ АУТОМОБИЛА

Датум објаве: 26.10.2017.

У среду 25. октобра 2017. одине  у хали ,, Мастер“  Новосадског сајма свечано отворен сајам аутомобила, након паузе од три године.

Том приликом присутнима се поред извршног директора за сајамску делатност  Новосадског сајма, Бориса Надлукача и поздравне речи члана Градског већа за саобраћај и путеве Новог Сада, Александра Кравића, обратила  директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић која је истакла важност  безбедног понашања  у саобраћају .

Она је указала на важност правилне употребе заштитних система у возилима, али и скренула пажњу на све последице које могу настати услед непоштовања саобраћајних прописа.


ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА СТАНОВНИШТВА О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је током 2017. године реализовала друго национално истраживање ставова учесника у саобраћају о опасностима и ризицима у саобраћају. Циљ је, пре свега, био да се на основу добијених резултата квалитетније испланирају будуће мере и усмере превентивне активности (кампање, обуке, трибине и друге превентивне активности) у циљу промене ставова и унапређења знања становништва о опасностима у саобраћају.

Истраживање је спроведено путем анкете, која је осмишљена тако да испитаници опишу своје ставове о ризичним понашањима у саобраћају, као и да опишу како се они понашају у различитим саобраћајним ситуацијама.


БРИСЕЛ - ПРЕВЕНЦИЈА ВОЖЊЕ ПОД УТИЦАЈЕМ ДРОГА

Датум објаве: 23.10.2017.

Представник Агенције за безбедност саобраћаја , помоћник директора  др. Јовица Васиљевић , учествује у редовном јесењем заседању Скупштине Европског савета за безбедност саобраћаја, са седиштем у Бриселу.

Тема овогодишњег окупљања је представљање најважнијих активности  на тему безбедности саобраћаја из свих држава чланица ETSC--а.Шеф Јединице за безбедност саобраћаја Европске Комисије,  Fotini Ioannidou, присуствује двонедевном састанку у Бриселу, као званични представник Европске Комисије  и  том  приликом ће презентовати    најновији погледе Комисије из области безбедности саобраћаја.На планираним сесијама говориће се о превенцији вожње под утицајем дрога,  као и о аутоматизованој  вожњи.


ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ПРЕДАВАЧЕ ТЕОРИЈСКЕ ОБУКЕ

Датум објаве: 20.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је у периоду од 16. до 20. октобра спровела Припремну наставу за предаваче теоријске обуке на београдском сајму. Припремну наставу је похађало 56. кандидата. Ово је 16. припремна настава коју је Агенција спровела од 2013. године. 

Закон о безбедности саобраћаја на путевима дефинише да лица која желе да буду предавачи теоријске обуке у ауто-школама морају да похађају припремну наставу и положе стручни испит за предавача.


РАДОСТ МАЛИШАНА ИЗ БАЧКОГ ПЕТРОВЦА ЗБОГ ПОСЕТЕ "ПАЖЉИВКА"

Датум објаве: 19.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја у оквиру своје кампање за најмлађу категорију  учесника у саобраћају,  посетила је малишане у општини Бачки Петровац где је за преко 115 ђака  првака одржана представа "Пажљивко". Том приликом, свим ђацима првацима уручена је књига "Пажљивкова правила у саобраћају", на српском и словачком језику као и едукативни поклони који ће малишанима омогућити да буду што безбеднији у саобраћају.