Вести

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ДРУГИ РЕДОВНИ САСТАНАК ЛОКАЛНИХ ТЕЛА И АГЕНЦИЈЕ

Датум објаве: 23.11.2017.

Одржан је други по реду ,,Редован састанак локалних Тела за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима“, у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, у среду 22.11.2017. године.

Током трајања састанка представници Агенције презентовали су четири теме у вези са безбедности у саобраћају ,  током којих се водила  интерактивна  дискусија.

Прва тема под називом „Припрема програма рада локалних Тела за безбедност саобраћаја на основу података“ имала је за циљ да представницима локалних Тела укаже на важност детаљне анализе података приликом доношења одлуке за покретање одређених активности кроз Програме коришћења средстава од наплаћених новчаних казни за 2018. годину.


РЕДОВАН ГОДИШЊИ САСТАНАК ПОВОДОМ ПРАВЉЕЊА ПРОГРАМА РАДА ЛОКАЛНИХ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 20.11.2017.

Агенција за  безбедност саобраћаја организовала је састанак са локалним Саветима за безбедност саобраћаја Републике Србије, 20. новембра 2017. године,  у Београду.

Тема овогодишњег састанка  је састављање  годишњег програма рада локалних Савета, са циљем да се заједничким учешћем у превентивним активностима успостави виши ниво безбедности саобраћаја у свакој од 161 локалне самоуправе у Србији.

Састанак је отворила в.д директор Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије Јасмина Милошевић и истакла да Агенција има задатак   да помогне  локалним Саветима за безбедност саобраћаја , како би заједничким снагама дошли до резултата који показују тренд смањења саобраћајних незгода.


ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

Датум објаве: 20.11.2017.

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележен је изложбом фотографија са порукама под називом "Тренутак мења све" и пуштањем белих балона испред Скупштине града Београда у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Министарства унутрашњих послова, Града Београда и Савета за безбедност саобраћаја Града Београда.

Изложба фотографија отворена је минутом ћутања у знак сећања на милионе погинулих у саобраћају широм света.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је да је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода прилика да се изрази жаљење због туђих или сопствених грешака у саобраћају, али и да се надлежне институције запитају да ли су учиниле све што су  могле како би обезбедиле повољан амбијент за одвијање саобраћаја.

Према његовим речима статистички подаци показују да се број погинулих у саобраћајним незгодама у Србији из године у годину смањује.


ПАЖЉИВКО У ВРАЊУ

Датум објаве: 16.11.2017.

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и локалног Савета за безбедност саобраћаја града Врања , у понедељак  12. новембра  2017. године, одржана је интерактивна представа ,, Пажљивкова правила у саобраћају“,  за све ученике првог разреда са територије града Врања.

,,Агенција за безбедност саобраћаја и Град Врање имају изузетну сарадњу , која  је резултирала реализацијом бројних пројеката. Један од њих је и интерактивна представа за децу.

Пажљивко је анимирани лик који смо представили  у сарадњи са педагозима и  психолозима.То је најбољи начин за интеракцију са децом“, рекао је представник Агенције за безбедност саобраћаја Никола Брборић.


ПРЕДСТАВНИЦИ АГЕНЦИЈА НА ПРОМОЦИЈИ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈА У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА НА ТРГУ СЛОБОДЕ U НОВОМ САДУ

Датум објаве: 16.11.2017.

У среду 15.новембра 2017. године у Новом Саду на Тргу слободе, представници Агенције су учествовали у реализацији активности са циљем промоције безбедног понашања у саобраћају. Акција је реализована у оквиру активности које се спроводе у Новом Саду, као Oмладинској престоници Европе 2019.године и Европској престоници културе 2021. године.

Догађају су присуствовали председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, члан градског већа за саобраћај и путеве и председник савета за координацију послова безбедности саобраћаја Александар Кравић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, координатор Иницијативе ОПЕНС Вукашин Гроздановић, и представници партнера ОПЕНС-а који је организовао догађај, компанија Лукоил Србија и Бета мотор, заступник Сузукија за Србију.


ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У ВРШЦУ

Датум објаве: 15.11.2017.

 

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Вршца , у уторак 14. новембра 2017. године, организовала трибину за ученике свих средњих школа.

Трибина за младе организована је поводом Дана сећања на жртве саобраћајних незгода.  Тим поводом преко 200 младих информисано  о важности безбедног понашања у саобраћају .

Начелник одељења за локалне самоуправе Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић је рекао да превентивне активности имају за циљ да се скрене пажња јавности на број саобраћајних незгода, број жртава саобраћајних незгода као и на последице, али и да је најважније поштовати саобраћајне прописе како би се избегле саобраћајне незгоде.


АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

Датум објаве: 14.11.2017.

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода  први пут обележен  11. новембра 2017. године на територији општине Сремски Карловци у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Тим поводом, представници  Агенције за безбедност саобраћаја организовали су едукативну  представу ,, Пажљивко“  за предшколце и ученике првог разреда Основне школе "23. Октобра" , а након тога  трибину намењену  младима.

,,На овај начин покушавамо младе да учимо безбедном понашању у саобраћају, али и скренемо пажњу на опасност и грешке које чинимо као учесници у саобраћају“ рекао је председник  општинског Савета за безбедност  саобраћаја у Сремским Карловцима, Живорад  Милановић.


БЕСПЛАТНА АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ

Датум објаве: 01.11.2017.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије доделили су у уторак, у Општини Звездара, 50 аутоседишта  за бебе и децу.

Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије је захвалила родитељима који су се одазвали Јавном позиву Општине и истакла да је заједничка обавеза свих сегмената друштва да брину о безбедности деце у саобраћају и да је пред  родитељима стални изазов да своју децу заштите на прави начин.  Због тога је мисија читавог друштва, а посебно родитеља да деци на разумљив начин покажу шта је безбедност, јер је она предуслов њиховог срећног детињства.


СИМУЛАТОР "ЧЕОНОГ СУДАРА" УСТУПЉЕН ВИСОКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У НИШУ

Датум објаве: 31.10.2017.

У склопу Пројекта промоције значаја употребе сигурносног појаса, Агенција за безбедност саобраћаја, јуче доделила симулатор "Чеоног судара",   Високој техничкој школи струковних студија из Ниша.

Потписивању протокола о сарадњи поводом доделе симулатора, присуствовали су директор  Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, члан градског већа за саобраћаја из Ниша Игор Војиновић и директор "ВШТ" Ниш, Александра Боричић.


ПРВИ ПУТ ПАЖЉИВКО НА САЈМУ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 27.10.2017.

У оквиру првог међународног сајма саобраћаја који се одржава у Новом Саду од 26-28. октобра 2017.године, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је саобраћајно образовни час ,,Пажљивкова правила у саобраћају“.

 У свечаној сали новосадског сајма одржане су две интерактивне представе  за малишане предшколског и школског узраста ( првог разреда ) образовних установа Новог Сада.  Малишани су били у прилици да сазнају и науче како да се безбедно понашају у саобраћају  на путу од куће до школе као и у другим животним ситуацијама.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја спроводе кампању , „Пажљивкова правила у саобраћају“  већ шесту годину за редом, са циљем повећања безбедног понашања малишана у саобраћају али и едукацију родитеља о важности поштовања саобраћајних прописа. До сада је ову представу одгледало и учествовало у њој преко 100 хиљада малишана.