Вести

ПАЖЉИВКО У КУРШУМЛИЈИ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја већ шесту годину спроводи кампању намењену већој безбедности деце у саобраћају. „Пажљивко", који је главни јунак ове дечје представе и овај пут је мамио осмехе и радознале погледе присутних малишана.

Циљ кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја јесте повећање безбедности деце у саобраћају. Представници Агенције за безбедност саобраћаја су организовали састанак са члановима Савета за безбедност саобраћаја општине Куршумлијa и том приликом анализирали програме рада и стање безбедности саобраћаја у тој општини и дефинисали заједничке превентивне активности у наредном периоду.


ПРВИ САЈАМ САОБРАЋАЈА У НОВОМ САДУ

Датум објаве: 26.10.2017.

У новом Саду од 26-28. октобра 2017. године одржава се Traffic Solutions EXPO 2017 који представља први међународни сајам те врсте на територији западног Балкана и јединствена је пословна платформа од посебног значаја за Србију и цео регион.

Тим поводом , представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, изложиће  предстојеће планове на тему безбедног понашања у саобраћају и истовремено пружити подршку  у циљу имплементације нових технологија , које доприносе лакшем али и безбеднијем  функционисању у урбаним срединама.


ПОЧЕО 15. НОВОСАДСКИ САЈАМ АУТОМОБИЛА

Датум објаве: 26.10.2017.

У среду 25. октобра 2017. одине  у хали ,, Мастер“  Новосадског сајма свечано отворен сајам аутомобила, након паузе од три године.

Том приликом присутнима се поред извршног директора за сајамску делатност  Новосадског сајма, Бориса Надлукача и поздравне речи члана Градског већа за саобраћај и путеве Новог Сада, Александра Кравића, обратила  директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић која је истакла важност  безбедног понашања  у саобраћају .

Она је указала на важност правилне употребе заштитних система у возилима, али и скренула пажњу на све последице које могу настати услед непоштовања саобраћајних прописа.


ИСТРАЖИВАЊЕ СТАВОВА СТАНОВНИШТВА О ОПАСНОСТИМА И РИЗИЦИМА У САОБРАЋАЈУ

Датум објаве: 26.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је током 2017. године реализовала друго национално истраживање ставова учесника у саобраћају о опасностима и ризицима у саобраћају. Циљ је, пре свега, био да се на основу добијених резултата квалитетније испланирају будуће мере и усмере превентивне активности (кампање, обуке, трибине и друге превентивне активности) у циљу промене ставова и унапређења знања становништва о опасностима у саобраћају.

Истраживање је спроведено путем анкете, која је осмишљена тако да испитаници опишу своје ставове о ризичним понашањима у саобраћају, као и да опишу како се они понашају у различитим саобраћајним ситуацијама.


БРИСЕЛ - ПРЕВЕНЦИЈА ВОЖЊЕ ПОД УТИЦАЈЕМ ДРОГА

Датум објаве: 23.10.2017.

Представник Агенције за безбедност саобраћаја , помоћник директора  др. Јовица Васиљевић , учествује у редовном јесењем заседању Скупштине Европског савета за безбедност саобраћаја, са седиштем у Бриселу.

Тема овогодишњег окупљања је представљање најважнијих активности  на тему безбедности саобраћаја из свих држава чланица ETSC--а.Шеф Јединице за безбедност саобраћаја Европске Комисије,  Fotini Ioannidou, присуствује двонедевном састанку у Бриселу, као званични представник Европске Комисије  и  том  приликом ће презентовати    најновији погледе Комисије из области безбедности саобраћаја.На планираним сесијама говориће се о превенцији вожње под утицајем дрога,  као и о аутоматизованој  вожњи.


ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ПРЕДАВАЧЕ ТЕОРИЈСКЕ ОБУКЕ

Датум објаве: 20.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је у периоду од 16. до 20. октобра спровела Припремну наставу за предаваче теоријске обуке на београдском сајму. Припремну наставу је похађало 56. кандидата. Ово је 16. припремна настава коју је Агенција спровела од 2013. године. 

Закон о безбедности саобраћаја на путевима дефинише да лица која желе да буду предавачи теоријске обуке у ауто-школама морају да похађају припремну наставу и положе стручни испит за предавача.


РАДОСТ МАЛИШАНА ИЗ БАЧКОГ ПЕТРОВЦА ЗБОГ ПОСЕТЕ "ПАЖЉИВКА"

Датум објаве: 19.10.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја у оквиру своје кампање за најмлађу категорију  учесника у саобраћају,  посетила је малишане у општини Бачки Петровац где је за преко 115 ђака  првака одржана представа "Пажљивко". Том приликом, свим ђацима првацима уручена је књига "Пажљивкова правила у саобраћају", на српском и словачком језику као и едукативни поклони који ће малишанима омогућити да буду што безбеднији у саобраћају.


ПРЕКО ХИЉАДУ МАЛИШАНА КРАЉЕВА НА ПРЕДСТАВИ "ПАЖЉИВКО"

Датум објаве: 19.10.2017.

У склопу кампање Савета за безбедност саобраћаја града Краљева – ''Безбедан пут до школе'', Агенција за безбедност саобраћаја републике Србије поводом почетка школске године, одржала је саобраћајно - образовни час "Пажљивко",  тј. представу за ученике првог разреда краљевачких основних школа у Новој хали пред 1028 ученика првог разреда.


НАСТАВАК САРАДЊЕ АБС-А И ЦЕНТРА ЗА ВОЗИЛА ХРВАТСКЕ

Датум објаве: 17.10.2017.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја су овогодишњи учесници семинара на тему ,,Инструкторски семинар радника на техничким прегледима возила“ у организацији  Центра за возила Хрватске, који се одржава у периоду од 15. до 18. октобра 2017. године, у Водицама.

Тим поводом, начелник сектора за возила Агенције за безбедност саобраћаја Зоран Алимпић, са сарадницима Срећком Богићевићем и Владаном Поповићем присуствује  тродневном семинару на коме  ће бити речи о актуелним темама везано за стање система техничких прегледа возила као и о другим актуелностима везане за испитивање тахографа и адаптацију технологија ТП према директивама ЕУ.


ПОСЕТА ОПШТИНИ АРАНЂЕЛОВАЦ

Датум објаве: 13.10.2017.

У склопу својих превентивних активности, представници Агенције за безбедност саобраћаја, начелник одељења за локалну самоуправу Бранко Стаматовић са сарадницима, организовао је посету локалном Савету за безбедност саобраћаја општине  Аранђеловац.

Заједничком састанку су присуствовали сви чланови локалног Савета као и председник општине Бојан Радовић, који је том приликом истакао важност и допринос  Агенције унапређењу безбедности у саобраћају. На састанку је било речи о мерама које је локална самоуправа предузела у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, као и мерама чија се реализација планира за наредни период.