Вести

Обавештење поводом одржавања међународне научне Конференције „ИНДИКАТОРИ ПЕРФОРМАНСИ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА“

Датум објаве: 03.03.2014.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије уз подршку Европског савета за безбедност саобраћаја (ETSC), Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, Криминалистичко полицијске академије и Факултета техничких наука из Новог Сада, организује међународну научну конференцију „Индикатори перформанси безбедности саобраћаја“. Конференција ће бити одржана 6. марта 2014. године у Београду у хотелу "М" ...(пратите линк)

Агенду међународне научне конференције можете преузети ОВДЕ

Notification on International Scientific Conference

“TRANSPORT SAFETY PERFORMANCE INDICATORS”

The Road Traffic Safety Agency of the Republic of Serbia, with the support of the European Transport Safety Council (ETSC), Faculty of Transport and Traffic Engineering of the Belgrade University, Faculty of Technical Science of the Novi Sad University and the Academy of Criminalistic and Police Studies, is organizing an International Scientific Conference “Transport Safety Performance Indicators”. The Conference will be held on 6 March 2014, in Belgrade, at the hotel "M"...(follow the link)

Agenda of International Scientific Conference can be downloaded at the following link


Завршено је општинско такмичење „Безбедно до школе“

Датум објаве: 27.02.2014.

У среду, 26.фебруара, у Основној школи „Иван Горан Ковачић“ одржано је финале општинског такмичења у познавању саобраћајних прописа за ученике трећих разреда основних школа са општине Звездара.

Финалу су претходила општинска такмичења 24. и 25.фебруара. Такмичења су се спроводила на школском и општинском нивоу. Циљ такмичења је да деца трећег разреда основне школе боље и потпуније усвоје знања из саобраћаја, као и да их примене у различитим ситуацијама и тако утичу на сопствену и безбедност других. Циљ такмичења је и промоција и значај поштовања саобраћајних прописа и саобраћајне културе.


Предавање на тему Безбедност возача трактора у саобраћају – Мионица

Датум објаве: 12.02.2014.

У просторијама Скупштине општине Мионица, дана 12.02.2014. одржано је предавање на тему Безбедности возача трактора у саобраћају. Предавање су одржали   представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије  помоћник директора г-дин Бранимир Милетић, инжењер саобраћаја Ђорђе Врањеш, проф. др Мићо Ољача са Пољопривредног факултета у Београду и проф. др Зоран Кесовић са Пољопривредног факултета у Новом Саду.

Том приликом скупу је присуствовало око 60 пољопривредних произвођача. Организоватор скупа је Пољопривредна стручна и саветодавна служба из Ваљева.

Представници Агенције су искористили овај повод да присутнима поделе ротациона светла.


„Пажљивко“ у Ужицу

Датум објаве: 04.02.2014.

Агенција за безбедност саобраћаја и ове године наставља са активностима у оквиру кампање „Пажња сад“ која је посвећена већој безбедности деце у саобраћају.

Пред препуном салом Народног позоришта у Ужицу, дана 04.02.2014. године одржан је јавни  час пред око 600 ђака првака свих основних школа у Ужицу.

Маскота Агенције „Пажљивко“ је и овог пута надахнуто одржао, овај деци прилагођен и интересантан час о безбедном понашању у саобраћају.


„Пажљивко“ у Пријепољу

Датум објаве: 03.02.2014.

Агенција за безбедност саобраћаја већ трећу годину спроводи кампању намењену већој безбедности деце у саобраћају „Пажња сад“.

У сарадњи са Полицијском управом Пријепоље дана 03.02.2014. године, у Дому културе, одржан је едукативни час пред преко 500 ђака првака из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши.

Маскота агенције „Пажљивко“ који је главни јунак ове дечје представе и овај пут је мамио осмехе и радознале погледе присутних малишана.

Циљ кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи Полицијска управа Пријепоља јесте повећање безбедности деце у саобраћају. Према речима помоћника директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранимира Милетића од како се спроводи ова кампања у Републици Србији сваке године се смањује број погинулих и повређених малишана у саобраћају.


Пројекат мапирања ризика на деоници пута IA-2

Датум објаве: 27.12.2013.

Агенција за безбедност саобраћаја је у сарадњи са АМСС – Центром за моторна возила реализовала пилот пројекат мапирања ризика на путу IA-2 „Ибраска магистрала“, на деоници од Београда (Жарково) до Чачка (Прељине) у дужини од 131,1km. Мапирање ризика је извршено на основу броја и последица саобраћајних незгода у трогодишњем периоду од 2010-2012. године, применом EuroRAP методологије (EuroRAP – European Road Assessment Programme – Европски програм за оцену безбедности пута).


ПОЧЕЛА НАЦИОНАЛНА КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ МЛАДИХ У САОБРАЋАЈУ "СТОП ЗА МЛАДОСТ ЛУДОСТ"

Датум објаве: 20.12.2013.

Званичан почетак кампање СТОП ЗА МЛАДОСТ - ЛУДОСТ У САОБРАЋАЈУ, коју заједнички организују Агенција за безбедност саобраћаја, Министарство унутрашњих послова, Министарство омладине и спорта и Управа саобраћајне полиције данас је обележен конференцијом за медије, на којој су говорили државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин, директор Агенције за безбедност саобраћаја Стојадин Јовановић и начелник одељења у Управи саобраћајне полиције Славиша Матић.

Спот "Новогодишње одлуке младих" налази се на адреси:

http://www.youtube.com/watch?v=GhMXyvybp1Y


ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "AGEING AND SAFE MOBILITY"

Датум објаве: 17.12.2013.

Међународна конференција ће имати фокус на проблемима безбедности старијих учесника у друмском саобраћају. Место и време одржавања међународне конференције је "German Federal Highway Research Institute", Bergish-Gladbach, Немачка, 27-28.11.2014.

Више података можете пронаћи на линковима:

http://www.bast.de/ageingconference

http://www.bast.de/cln_030/nn_42446/DE/Termine/Veranstaltungen/agingconference/call-vor-abstracts.html

 


МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

Датум објаве: 08.11.2013.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и ове године организује обележавање Међународног дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

Агенција ће у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Црвеним крстом Србије, Канцеларијом за младе и Заводом за трансфузију крви у суботу, 16. новембра организовати обележавање Дана сећања. У центру Београда у периоду од 10 до 16 часова биће постављен инфо пулт. Волонтери Црвеног крста и Канцеларије за младе суграђанима ће делити флајере намењене безбедности пешака у саобраћају, који су у овом периоду године највише угрожени.


АГЕНЦИЈА УРАДИЛА АНАЛИЗУ СТРАДАЊА ПЕШАКА И БИЦИКЛИСТА ПО ОПШТИНАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Датум објаве: 08.07.2013.

Агенција за безбедност саобраћаја је реализовала истраживање страдања пешака и бициклиста по општинама Републике Србије. Истраживањем је обухваћен трогодишњи период од 2010. до 2012. године. Анализиране су врсте и последице саобраћајних незгода са ПЕШАЦИМА и БИЦИКЛИСТИМА. Идентификоване су општине код којих је забележен повећан ризик страдања рањивих категорија учесника у саобраћају – пре свих пешака и бициклиста. Резултати су објављени на интернет страници Агенције www.abs.gov.rs.