Вести

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ КАМПАЊЕ „ВОЗИ ОДМОРАН“

Датум објаве: 08.09.2017.

У Медија центру у Београду, одржана је конференција за новинаре у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, поводом представљања резултата летње кампање под слоганом „Вози одморан“, намењене смањењу страдања учесника у саобраћају у летњим месецима.

На конференцији су говорили в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов.

Циљ кампање превенције саобраћајних незгода под називом „Вози одморан“ је истицање важности редовних пауза приликом дужих путовања и намењена је свим путницима током летње сезоне који су у транзиту кроз Републику Србију, али и на локалним релацијама. 


АГЕНЦИЈА НА ДАНИМА ПИВА У ЗРЕЊАНИНУ

Датум објаве: 04.09.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је са циљем повећања безбедности младих у саобраћају, промоцијом нове превентивне кампање УМ НА ДРУМ усмереној ка овој категорији учесника у саобраћају, учествовала на музичком фестивалу „Дани пива“ у Зрењанину.

Нова кампања Агенције за безбедност саобраћаја „Ум на друм“ има за циљ промену ставова младих у односу на њихово понашање у саобраћају,  кроз тежњу да им створимо позитивне навике када је у питању безбедно понашање у саобраћају.


САОБРАЋАЈНО-ОБРАЗОВНИ ЧАС "ПАЖЉИВКО" У ОШ „ПАВЛЕ САВИЋ“

Датум објаве: 01.09.2017.

Поводом почетка школске године, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, за ученике првог разреда Основне школе „Павле Савић“ у Миријеву, одржан je саобраћајно - образовни час Агенције за безбедност саобраћаја под називом "Пажљивко".

Ученике су поздравили директор полиције Владимир Ребић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић.

Саобраћајно - образовни час одржава се у оквиру истоимене кампање коју Агенција за безбедност саобраћаја спроводи шесту годину за редом, а која је намењена школској деци нижих разреда основних школа.


AГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА У ПОСЕТИ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“ У РАКОВИЦИ

Датум објаве: 31.08.2017.

Уочи почетка нове школске године, Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, директор полиције Владимир Ребић, представници Агенције за безбедност саобраћаја, Секретаријата за саобраћај града Београда, Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда као и представници Општине Раковица посетили су Основну школу „Никола Тесла“ у Раковици.

Том приликом, упознали су се са извршеним радовима у зони школе, у оквиру које су постављени лежећи полицајци, обележен пешачки прелаз, као и стубови којима се спречава паркирање на тротоару који користи већина ученика који пешке долазе у школу.


АГЕНЦИЈА УЧЕСНИК 5. ГОСПОЈИНСКОГ ПОЉО - ФЕСТА

Датум објаве: 30.08.2017.

У Новом Бечеју, у оквиру манифестације „Великогоспојински дани“, одржан је 5. Госпојински пољо-фест који је трајао од 25. до 26. августа 2017. Агенција за безбедност саобраћаја је у оквиру ове манифестације позвана да учествује на панел дискусији на којој се осим пољопривредних тема говорило и о безбедном учешћу у саобраћају возача трактора и пољопривредних машина.

На панел дискусији је испред Агенције за безбедност саобраћаја учествовао саветник директора Агенције Милан Илић, који је том приликом истакао значај поштовања свих саобраћајних прописа и посебно нагласио део прописа који се односи на возаче трактора и услове за учешће трактора и пољопривредних машина у саобраћају.


АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА УЗЕЛА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛИМА „EXIT“, „LOVEFEST“, „BEERFEST“ И „NISVILLE“

Датум објаве: 23.08.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је са циљем повећања безбедности младих у саобраћају, промоцијом нове превентивне кампање УМ НА ДРУМ усмереној ка овој категорији учесника у саобраћају, учествовала на музичким фестивалима "EXIT", "Lovefest", "Beerfest" и "Nisville", на којима се окупља највећи број младих.

Нова кампања Агенције за безбедност саобраћаја „Ум на друм“ има за циљ промену ставова младих у односу на њихово понашање у саобраћају,  кроз тежњу да им створимо позитивне навике када је у питању безбедно понашање у саобраћају.  Овом кампањом се обраћамо младима слоганом и порукама њима разумљивим, јер желимо да им се и начином обраћања што више приближимо.

Учешћем на фестивалима за младе, кроз друштвено одговорну кампању Агенције за безбедност саобраћаја и едукативнe активацијe у #safezone сигурној зони, подиже се ниво свести о безбедности у саобраћају код младих људи и важност одговорног понашања у саобраћају.


АКЦИЈА МУП-А, АБС-А И ТУРСКЕ АМБАСАДЕ НА ХОРГОШУ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ „ВОЗИ ОДМОРАН“

Датум објаве: 31.07.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Министарством унутрашњих послова je данас на граничном прелазу Хоргош, организовала акцију поделе едукативног материјала транзитним путницима, у оквиру кампање „Вози одморан“. Акцији се прикључила и амбасада Турске, која је препознала значај превентивних активности Агенције за безбедност саобраћаја и Министарства унутрашњих послова усмерених ка транзитним путницима.

Дани викенда током летњих месеци су дани са највећим протоком саобраћаја на граничним прелазима и са највећим ризиком настанка саобраћајних незгода. Управо због тога, на путним правцима ка Црној Гори, Мађарској, Македонији, Хрватској и Бугарској, постављени су билборди са порукама кампање „Вози одморан“, а урађен је и радио спот на српском, енглеском, немачком и турском језику који се емитује на националним радио фреквенцијама, чиме се утиче на свест свих учесника у саобраћају о важности прављења пауза током дугих путовања.


КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ НОВЕ КАМПАЊЕ ЗА МЛАДЕ „УМ НА ДРУМ“

Датум објаве: 21.07.2017.

У Медија центру у Београду, одржана је конференција за новинаре у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, поводом представљања нове кампање под слоганом „Ум на друм“, намењене смањењу страдања младих у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије учествује у превентивним активностима Агенције за безбедност саобраћаја, и наш природни је партнер и у овој кампањи, с обзиром на чињеницу да комбинација превенције и репресије даје најбоље резултате у повећању безбедности саобраћаја, како младих, тако и других учесника у саобраћају.

На конференцији су говорили в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов.


ЗАЈЕДНИЧКИ АПЕЛ И САВЕТИ ВОЗАЧИМА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И АМСС

Датум објаве: 18.07.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја и АМСС апелују на све учеснике у саобраћају да уваже следеће савете како би у летњим месецима, током путовања, били сигурни за воланом.

Пре поласка на пут, проверите да ли имате сву обавезну опрему у возилу:  светлоодбојни прслук, резервни точак, апарат за гашење пожара, хомологован сигурносни троугао, опрему за пружање прве помоћи (комплет прве помоћи), клинасти подметач, чекић за разбијање стакла, уже или полугу за вучу.

 На путовање увек крећите потпуно одморни и немојте бити под утицајем алкохола. Испланирајте своје путовање и истражите места на којима ћете моћи да направите паузу током путовања. Користите клима уређај тако да разлика између спољашње и температуре у аутомобилу буде око 7 степени. Високе температуре неповољно делују на возаче, утичу на рефлексе и доводе до пада концентрације, стога је препорука возачима да у току вожње што чешће пију воду и праве паузе.


ТРИБИНА ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ ОДРЖАНА У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ

Датум објаве: 17.07.2017.

У свечаној сали Скупштине Општине Бачки Петровац, Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Бачки Петровац и Агенција за безбедност саобраћаја заједнички су реализовали трибину намењену мотоциклистима и мопедистима на подручју ове општине.  

Трибини су присуствовали чланови Савета за безбедност саобраћаја општине Бачки Петровац, представници полицијске станице Бачки Петровац и начелник одељења за планирање, превенцију и едукацију Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић.

Унапређење знања, ставова и вештина потребних за безбедно учествовање у саобраћају ће утицати на смањење броја страдалих возача мотоцикла и мопеда, као и путника, изјавио је представник Агенције Душко Пешић, који је кроз трибину мотоциклистима указао на важне чињенице у вези са безбедним понашањем ове групе учесника у саобраћају,.