Вести

ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОЗИВ МЕДИЈИМА

Датум објаве: 28.02.2012.

Регионални састанак Међународне организације за превенцију у друмском саобраћају (PRI - La Prevention Routiere Internationale)

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у периоду од 1. до 2. марта, у Београду, организује састанак Регионалне групе за Централну Европу у оквиру Међународне организације за превенцију у друмском саобраћају – PRI, са темом: „Стање безбедности саобраћаја у Региону Централне и Југоисточне Европе“.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ЗИМСКИ УСЛОВИ

Датум објаве: 14.02.2012.

Обилне снежне падавине и ниске температуре у дужем временском периоду условили су прекиде и отежано одвијање саобраћаја на путевима у Србији и већем делу Европе. С обзиром да су зимски услови велики изазов за возаче, Агенција за безбедност саобраћаја је више пута указивала на потенцијалне опасности приликом вожење у условима снега и леда на коловозу.

Апелујемо на возаче да прате временску прогнозу и стање на путевима. Ако путеви нису очишћени или се најављују лоши временски услови (снег, ледена киша, ниске температуре, густа магла и сл.), најбоље је одгодити путовање.


САОПШТЕЊЕ – ИНФОРМАТИВНО СТРУЧНИ СКУП – АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Датум објаве: 14.02.2012.

Распоред одржавања стручних скупова је следећи:

  1. БЕОГРАД, четвртак 23. фебруар 2012. године (свечана сала Скупштине општине Нови Београд).
  2. БОР, понедељак 27. фебруар 2012. године (велика сала зграде општине Бор);
  3. НОВИ САД, среда 29. фебруар 2012. године (велика сала Скупштине града Новог Сада);
  4. КРАЉЕВО, уторак 06. март 2012. године (велика сала Регионалне привредне коморе у Краљеву);
  5. НИШ, уторак 13. март 2012. године (велика сала Скупштине града Ниша);

Програм информативно-стручних скупова Агенције за безбедност саобраћаја и локалне самоуправе Републике Србије

Почетак свих скупова је у 11,00 часова. Све додатне информације се могу добити позивањем броја телефона 011/311-7298.


ЗА СРЕЋНУ И БЕЗБЕДНУ НОВУ ГОДИНУ

Датум објаве: 10.02.2012.

У намери да возачима дамо више информација о припреми возила, као и начину вожње у зимским условима, Агенција за безбедност саобраћаја припремила је брошуру “БУДИ ОПРЕЗАН! – Препознај опасност на време!”. Део овог материјала дистрибуиран је возачима крајем прошле године као додатак у дневном листу „Правда“ и у часопису „САТ ревија“, док ће преосталих 100.000 примерака бити подељени на бензинским станицама Нафтне индустрије Србије.

Узимајући у обзир фреквентне путне правце, као и положај НИС-ових бензинских станица, одабрано 50 бензинских станица на којима ће се возачима делити брошуре.


РЕАЛИЗОВАНО ИСТРАЖИВАЊЕ СТРАДАЊА У САОБРАЋАЈНИМ НЕЗГОДАМА СА ТРАКТОРИМА ПО ОПШТИНАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Датум објаве: 25.01.2012.

Агенција за безбедност саобраћаја је реализовала истраживање страдања у саобраћајним незгодама са тракторима и мапирање ризика на територијама општина Републике Србије. Подаци коришћени у истраживању обухватили су трогодишњи период од 2008. до 2010. године.

Идентификовање најризичнијих општина у Србији – општина са највећим страдањем у саобраћајним незгодама са тракторима, представља аларм за препознавање проблема које треба решавати у појединим општинама. Циљ истраживања је да у општинама које имају „висок“ и „врло висок“ ниво ризика страдања у саобраћајним незгодама са тракторима иницира укључивање институција локалне самоуправе – општинских савета за безбедност саобраћаја у решавању проблема, како би се смањио број и последице саобраћајних незгода у којима учествују трактори.


ИЗВЕШТАЈ СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ

Датум објаве: 19.01.2012.

Министарство за инфраструктуру и енергетику и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије одржале су 18. јануара 2012. године заједничку конференцију за медије посвећену безбедности саобраћаја на путевима у Србији.

Министар за инфраструктуру и енергетику Милутин Мркоњић похвалио је рад Агенције за безбедност саобраћаја и истакао да је реализацијом планираних активности и својим радом Агенција оправдала своје постојање.


ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ У ПОСЕТИ КОД ИЗВРШНОГ СЕКРЕТАРА UNECE ЈАНА КУБИША

Датум објаве: 13.01.2012.
Председник Републике Србије, Борис Тадић се у четвртак 10. јануара 2012. године састао са извршним секретаром Уједињених нација Економске комисије за Европу (UNECE), господином Јаном Кубишем, да би разговарали о питањима од заједничког интереса.
У разговору су разматране различите активности у којима UNECE и Србија већ блиско сарађују, посебно у областима енергетике, саобраћаја и питањима заштите животне средине.
Конкретна питања као што су трговинске олакшице и јединствени портал (енг. Single Window),  пољопривредни стандарди и хармонизација прописа о возилима, била су истакнута.
Између осталог наглашено је и успешно покретање Деценије акције за безбедност на путевима у UNECE региону, која је одржана прошлог априла у Београду у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја.
 
Извор: http://www.unece.org/

ЦВЕТКОВИЋУ УРУЧЕНА ПЛАКЕТА ЗА ДОПРИНОС НА УНАПРЕЂЕЊУ СИСТЕМА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 30.12.2011.

Председнику Владе Републике Србије Мирку Цветковићу уручена је данас Плакета Агенције за безбедност саобраћаја за допринос на унапређењу система безбедности саобраћаја.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Стојадин Јовановић је, приликом предаје плакете, истакао да је применом Закона о безбедности саобраћаја и савремених система видео-надзора у протекле две године смањен број инцидената у саобраћају, док је број погинулих у саобраћајним несрећама мањи за 20 одсто.


ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

Датум објаве: 30.12.2011.

На молбу за помоћ Епархије Рашко-призренске за скупљање средстава за рад народних кухиња за најсиромашније у енклавама на Косову и Метохији, радници Агенције су у децембру прикупили 20.700 динара и уплатили на рачун Епархије.


АКЦИЈА "ЗА СРЕЋНУ И БЕЗБЕДНУ НОВУ 2012. ГОДИНУ"

Датум објаве: 30.12.2011.

Запослени у Агенцији за безбедност саобраћаја су 30. децембра 2011. на наплатној рампи у Бубањ Потоку спровели акцију поделе промотивног материјала. Дељени су материјали везани за безбедну вожњу у зимском периоду и за вожњу у алкохолисаном стању.