Вести

АКЦИЈА „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“

Датум објаве: 12.08.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја и Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије настављају заједничку превентивну акцију „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“ током летње сезоне.


ЗАЈЕДНИЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И УПРАВЕ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ МУП-а СРБИЈЕ

Датум објаве: 10.08.2011.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Стојадин Јовановић и помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије Слободан Малешић на конференцији за новинаре истакли су да су неприлагођена брзина и алкохол два најчешћа узрока саобраћајних незгода. Због повећаног интензитета саобраћаја, појачаног међународног транзитног саобраћаја, смањене пажње возача услед високих температура и умора и непрописне и неприлагођене брзине јул и август су месеци са најизраженијим страдањем на путевима Србији.


АКЦИЈА „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“

Датум објаве: 19.07.2011.

Поводом заједничке акције Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Министарства унутрашњих послова - Управе саобраћајне полиције:
„ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“

Јул и август су месеци са најизраженијим страдањем на путевима у Републици Србији. У периоду од 2000. до 2010. године у овим месецима погинуло је 2.079 лица, а повређено је више од 43.000 лица.

Имајући ово у виду, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, у среду 20. јула 2011. године започеће превентивно промотивну акцију: „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“, уз поделу одговарајућих флајера са пригодним порукама возачима.

Акцију ће званично покренути директор Агенције за безбедност саобраћаја мр Стојадин Јовановић и начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије Драгиша Симић на наплатној рампи Шимановци (смер ка Београду) у среду, 20 јула 2011. године, у 11,00 часова.


!!! ВАЖНО САОПШТЕЊЕ !!!

Датум објаве: 15.07.2011.

Измењен је начин попуњавања уплатнице, доказ о уплати и образац захтева за ХОМОЛОГАЦИЈУ. Промењени су износи такси на основу измена у Закону о републичким таксама. Да бисте видели опис ових измена и изглед новог обрасца пратите линк "ЗАХТЕВИ ЗА ХОМОЛОГАЦИЈУ" на десној страни.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Датум објаве: 12.07.2011.

ЗАУСТАВИМО СТРАДАЊЕ ПЕШАКА У САОБРАЋАЈУ!

ОВО ЈЕ АПЕЛ - ПОРУКА УПУЋЕНА ПРЕ СВЕГА  - ОРГАНИМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ, ВОЗАЧИМА И ПЕШАЦИМА, ЗА ДОБРО СВИХ НАС!

Највеће страдање пешака догађа се на путевима и улицама у насељима.


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ-возачи мотоцикала

Датум објаве: 29.06.2011.

Међу возачима моторних возила, возачи мотоцикала и мопеда су најрањивији учесници у саобраћају. Готово да не прође ни један дан да се не објави информација о тешкој саобраћајној незгоди у којој је настрадао возач мотоцикла или његов сапутник. Највећи број настрадалих није старији од 30 година.


Повећан број саобраћајних незгода

Датум објаве: 09.06.2011.

У првим данима јуна забележен је повећан број саобраћајних незгода са трагичним последицама. У претходних осам дана догодило се 817 саобраћајних незгода у којима је 14 лица погинуло и 359 повређено.


РЕАЛИЗОВАНО ИСТРАЖИВАЊЕ ЈАВНОГ И САОБРАЋАЈНОГ РИЗИКА СТРАДАЊА ПО ОПШТИНАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Датум објаве: 30.05.2011.

Агенције за безбедност саобраћаја је у сарадњи са Криминалистичко полицијском академијом реализовала истраживање ризика страдања у насељима општина Републике Србије. Истраживање је реализовано за потребе VI семинара „Улога локалне заједнице у безбедности саобраћаја“ који је одржан у периоду од 12. до 14. маја на Дивчибарама.

Поред овога Агенција за безбедност саобраћаја је реализовала истраживање ризика страдања, за комплетну путну мрежу на територији општина Републике Србије.

Објављивање ових и сличних мапа ризика ће у наредном периоду бити редовна активност Агенције, а резултати истраживања ће бити доступни на нашој интернет страници.

  Јавни ризик страдања у насељима општина (.pdf 1,2MB)

  Јавни ризик страдања на комплетној путној мрежи општина (.pdf 1,4MB)

  Саобраћајни ризик страдања у насељима општина (.pdf 1,3MB)

  Саобраћајни ризик страдања на комплетној путној мрежи општина (.pdf 1,3MB)


Потписан Протокол о међусобној сарадњи Републичког геодетског завода Републике Србије и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије

Датум објаве: 17.05.2011.

Директор Републичког геодетског завода Републике Србије, г-дин Ненад Тесла и директор Агенције за безбедност саобраћаја, г-дин Стојадин Јовановић потписали су у Београду, дана 16.05.2011. године, Протокол о међусобној сарадњи.

Међусобна сарадња се односи на коришћење података катастра Републичког геодетског завода, Коришћење сервиса активне референтне основе Србије, затим коришћење истраживања и анализа Агенције за безбедност саобраћаја, које су везане за просторне податке и коришћење осталих услуга ових институција које су у функцији и доприносу унапређења безбедности саобраћаја.


ПОЧЕТАК ДЕКАДЕ АКЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 12.05.2011.

Поводом званичног почетка Деценије акција за безбедност на путевима, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је целодневну манифестацију на Тргу Републике у Београду, на којој су учествовали најважнији државни и друштвени субјекти који се баве безбедношћу саобраћаја у Србији.