Вести

УРЕДБА О ЦЕНАМА УСЛУГА

Датум објаве: 26.09.2011.

"Службени гласник РС" бр. 070/2011 је 23.09.2011. објавио Уредбу о ценама услуга које плаћају корисници услуга и посебних накнада за обављање послова које врши Агенција за безбедност саобраћаја.


РЕЦИКЛИРАЊЕ ОТПАДА

Датум објаве: 22.09.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја је предала искоришћене тонере за штампаче на рециклажу, у складу са обавезом о очувању животне средине.


Извештај – акција „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ“ и почетак кампање „ПАЖЊА САД!“

Датум објаве: 05.09.2011.

Поводом почетка нове школске 2011/2012. године Министарство просвете и науке, Министарствo унутрашњих послова Управа саобраћајне полиције и Агенција за безбедност саобраћаја организују заједничку акцију посвећену безбедности деце у саобраћају. Свака од институција припремила је за нову школску годину едукативне и превентивне активности, у циљу повећања безбедности ђака у саобраћају.

Агенција за безбедност саобраћаја овом акцијом започела је едукативну кампању „Пажња сад!“. На манифестацији је одржан „први час“ из безбедности саобраћаја, који ће у наредном периоду Агенција реализовати у више од 40 основних школа широм Србије.


БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Датум објаве: 01.09.2011.

Поводом почетка нове школске 2011/2012. године Министарство просвете и науке, Министарствo унутрашњих послова Управа саобраћајне полиције и Агенција за безбедност саобраћаја организују заједничку акцију посвећену безбедности деце у саобраћају. Свака од институција припремила је за нову школску годину едукативне и превентивне активности, у циљу повећања безбедности ђака у саобраћају.


РЕАЛИЗОВАНО ИСТРАЖИВАЊЕ СТРАДАЊА ПЕШАКА ПО ОПШТИНАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Датум објаве: 29.08.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја је реализовала истраживање страдања пешака и мапирање ризика страдања пешака на територијама општина Републике Србије. Идентификовање најризичнијих општина у Србији – општина са највећим страдањем пешака у саобраћају је аларм за покретање низа aкција са циљем унапређења безбедности пешака у овим општинама. Агенција ће свим општинама са повећаним страдањем пешака пружати неопходну стручну помоћ у проналажењу најбољих решења за смањење страдања пешака у овим општинама.

  Јавни ризик страдања ПЕШАКА у саобраћају по општинама Републике Србије (.pdf 0,97MB)

  Саобраћајни ризик страдања ПЕШАКА у саобраћају по општинама Републике Србије (.pdf 0,98MB)


КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ „Пажња сад!“

Датум објаве: 25.08.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја, поводом почетка школске 2011/2012. године започиње едукативно-промотивну кампању за безбедност деце у саобраћају „Пажња сад!“.


АКЦИЈА „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“

Датум објаве: 12.08.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја и Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије настављају заједничку превентивну акцију „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“ током летње сезоне.


ЗАЈЕДНИЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И УПРАВЕ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ МУП-а СРБИЈЕ

Датум објаве: 10.08.2011.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Стојадин Јовановић и помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије Слободан Малешић на конференцији за новинаре истакли су да су неприлагођена брзина и алкохол два најчешћа узрока саобраћајних незгода. Због повећаног интензитета саобраћаја, појачаног међународног транзитног саобраћаја, смањене пажње возача услед високих температура и умора и непрописне и неприлагођене брзине јул и август су месеци са најизраженијим страдањем на путевима Србији.


АКЦИЈА „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“

Датум објаве: 19.07.2011.

Поводом заједничке акције Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Министарства унутрашњих послова - Управе саобраћајне полиције:
„ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“

Јул и август су месеци са најизраженијим страдањем на путевима у Републици Србији. У периоду од 2000. до 2010. године у овим месецима погинуло је 2.079 лица, а повређено је више од 43.000 лица.

Имајући ово у виду, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, у среду 20. јула 2011. године започеће превентивно промотивну акцију: „ЗА БЕЗБЕДАН И СРЕЋАН ПУТ“, уз поделу одговарајућих флајера са пригодним порукама возачима.

Акцију ће званично покренути директор Агенције за безбедност саобраћаја мр Стојадин Јовановић и начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије Драгиша Симић на наплатној рампи Шимановци (смер ка Београду) у среду, 20 јула 2011. године, у 11,00 часова.


!!! ВАЖНО САОПШТЕЊЕ !!!

Датум објаве: 15.07.2011.

Измењен је начин попуњавања уплатнице, доказ о уплати и образац захтева за ХОМОЛОГАЦИЈУ. Промењени су износи такси на основу измена у Закону о републичким таксама. Да бисте видели опис ових измена и изглед новог обрасца пратите линк "ЗАХТЕВИ ЗА ХОМОЛОГАЦИЈУ" на десној страни.