Вести

ДЕКАДА АКЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 09.05.2011.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ПОЗИВ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА МЕДИЈЕ

МАЊЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

ПРЕКРШИОЦИ У КАДРУ


МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 28.04.2011.

У Београду се у периоду од 27. до 29. априла одржава Међународна конференција о безбедности саобраћаја у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Министарства унутрашњих послова, Министарства за инфраструктуру и енергетику и Уједињених нација Економске комисије за Европу.


АПЕЛ МОТОЦИКЛИСТИМА!

Датум објаве: 19.04.2011.

Показатељи безбедности саобраћаја указују на веома изражено учешће двоточкаша у саобраћајним незгодама са тешким последицама. У последњих пет година возачи мотоцикала, мопеда и бицикала учествовали су у 28.977 саобраћајних незгода у којима су погинула 963 и повређена 25.354 лица. Више од половине ових незгода изазвали су возачи ових возила.


ДЕКАДА АКЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 05.04.2011.

Сваке године у свету од последица саобраћајних незгода погине 1,3 милиона људи, док између 20 и 50 милиона буде повређено. Ове бројке показују да је безбедност у саобраћају постала глобални проблем. Како би се учинили кораци ка побољшању оваквог стања, Генерална скупштина Уједињених нација је на седници у марту 2010. године прогласила почетак Деценије акције за безбедност саобраћаја, а 11. мај 2011. године је одређен као почетак ове акције. План Деценије акције за безбедност саобраћаја представља оквир деловања свим државама и заједницама за појачавање акција за спашавање живота на светским путевима.

Овде можете преузети Глобални план и Инструкције за организаторе догађаја на српском језику

Верзију Глобалног плана и инструкције за организаторе догађаја на осталим језицима можете преузети овде.


ПОКАЗНЕ ВЕЖБЕ ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ НА ШТАНДУ АБС

Датум објаве: 04.04.2011.

Усвајањем новог Закона о безбедности саобраћаја на путевима прва помоћ је поново постала интегрални део обуке будућих возача. Закон предвиђа да обуку из прве помоћи и организовање и спровођење испита обавља Црвени крст Србије, односно здравствена установа која испуњава прописане услове и која за то добије одговарајућу дозволу. Тим поводом Агенција за безбедност саобраћаја позвала је, у оквиру свог штанда на Београдском сајму, Црвени крст Србије да представи своје активности које реализује у оквиру Програма прве помоћи


ИЗВЕШТАЈ СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ: „БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА И ТЕХНИЧКА РЕГУЛАТИВА ВОЗИЛА“

Датум објаве: 31.03.2011.

Стручно-тематска конференција коју традиционално организује Удружење произвођача друмских возила Србије у сарадњи са Београдским сајмом и Асоцијацијом увозника возила одржана је јуче на Београдском сајму. Конференција под називом: „Безбедност саобраћаја и техничка регулатива за возила“ организована је уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије


АГЕНЦИЈИ “ОСКАР ПРЕСТИЖА”

Датум објаве: 29.03.2011.

Традиционална свечаност „Оскар престижа“ коју поводом међународног салона аутомобила организује часопис Аутомобилски форум, одржана је јуче на Београдском сајму, по јубиларни 20 пут.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је, према одлуци стручног жирија, овогодишњи добитник престижне награде у категорији едукације и превенције саобраћајних незгода.

Жири, који су чинили стручњаци из области саобраћаја и аутомобилизма, као и истакнути новинари који прате ове области, доделили су укупно двадесет „Оскара престижа“ у различитим категоријама.


Стручно-тематска конференцијa

Датум објаве: 24.03.2011.

Поводом предстојећег Међународног салона аутомобила, Удружење произвођача друмских возила Србије, у сарадњи са Београдским сајмом и Асоцијацијом увозника возила и делова организује стручно-тематску конференцију, под називом: „Безбедност саобраћаја и техничка регулатива за возила“. 


Mеђународнa kонференцијa о безбедности саобраћаја

Датум објаве: 23.03.2011.

Агенција за безбедност саобраћаја, у оквиру својих међународних активности, организује међународну Конференцију о безбедности саобраћаја у периоду од 27. до 29. априла у Београду, у сарадњи са Управом саобраћајне полиције МУП-а Србије. На овој Конференцији очекује се присуство бројних гостију из више од 50 земаља Европе и света.


Међународни салон аутомобила

Датум објаве: 23.03.2011.

У периоду од 25. марта до 03. априла на Београдском сајму биће одржан 49. Међународни салон аутомобила. Агенција за безбедност саобраћаја ће ове године узети учешће на Салону, у оквиру својих пролећних превентивно – промотивних активности. Наш штанд се налази у хали 4 Београдског сајма. Посетите нас!