Вести

ЗАВРШЕН "ПРОЈЕКАТ ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ И МОПЕДИСТЕ“

Датум објаве: 20.06.2017.

Пројекат Агенције за безбедност саобраћаја под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, реализован у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Асоцијацијом за безбедност мотоцилиста, успешно је завршен.

Раст броја мотоциклиста и мопедиста на путевима Републике Србије, као и висок степен ризика страдања је главни разлог покретања овог пројекта, који је реализован у 13 градова широм Србије.

Полазници тренинга безбедне вожње из Смедерева, Шапца, Крагујевца, Чачка, Новог Сада, Суботице, Ниша, Лесковца, Панчева, Старе Пазове, Инђије, Сремске Митровице и Руме су унапредили своја знања, ставове и вештине потребне за безбедно учествовање у саобраћају, што ће утицати на смањење броја страдалих возача мотоцикала и мопеда.


ПРЕВЕНТИВНЕ АКТИВНОСТИ АГЕНЦИЈЕ У ГРАДОВИМА ШИРОМ СРБИЈЕ

Датум објаве: 09.06.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја наставља са превентивним активностима усмереним ка различитим категоријама учесника у саобраћају. У складу са тим, у току данашњег дана, у Трстенику, Београду, Пироту, Сремској Митровици и  Белој Паланци организоване су различите активности, како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају.

У Сремској Митровици, са циљем повећања одговорног понашања у саобраћају и смањења ризика од страдања возача моторизованих двоточкаша,  реализован је „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, кроз који је прошло 20 полазника, а 150 младих је одслушало теоријско предавање.


ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ И МОПЕДИСТЕ

Датум објаве: 08.06.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је покренула пројекат под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, са циљем повећања безбедности ове групе учесника у саобраћају.

Раст броја мотоциклиста и мопедиста на путевима Републике Србије, као и висок степен ризика страдања је главни разлог покретања овог пројекта, којим је предвиђено да се тренинзи одрже у најмање десет локалних самоуправа широм Србије.

„Возачи и путници двоточкаша су једна од најрањивијих категорија учесника у саобраћају у Републици Србији. Спровођење стручне, теоријске и практичне едукације и обуке у области безбедности саобраћаја допринеће значајном смањењу страдања у саобраћајним незгодама са учешћем возача мотоцикла и мопеда, односно смањењу укупног број страдалих у саобраћајним незгодама“, поводом почетка пројекта изјавио је представник Агенције за безбедност саобраћаја задужен за рад са моторизованим двоточкашима, Иван Бојовић.


АГЕНЦИЈА ПРИСУСТВОВАЛА ДАНУ ПОЛИЦИЈЕ У БОРУ

Датум објаве: 07.06.2017.

Припадници Полицијске управе Борског округа свечано су обележили Дан полиције у музичкој школи у Бору. Свечаности је присуствовала директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, као и председници општина Бор, Кладово, Неготин и Мајданпек и представници Борског округа.

Најбољим полицијским службеницима на свечаности су уручене награде, а изведена је и јавна показна вежба обучености припадника полиције.

Начелник Полицијске управе Бор Бранислав Стојадиновић поздравио је у свом обраћању напоменуо да постоји тенденција смањења криминалних појава, као и да грађани и у наредном периоду, као и до сад, могу да очекују интензиван рад полиције, како би се осећали безбедно на територији Бора.


УЧЕШЋЕ АГЕНЦИЈЕ НА САЈМУ ЗА ТРЕЋЕ ДОБА

Датум објаве: 26.05.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је учествовала на „Сајму за треће доба“ који се одржавао 24. и 25. маја у хали 3 Београдског сајма.

Активности Агенције подржало је Министарство унутрашњих послова, као наш природни партнер у повећању безбедности свих категорија учесника у саобраћају. Начелник Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Небојша Арсов том приликом изјавио је да се Министарство унутрашњих послова придружује свим акцијама друштвено - одговорног карактера, како би сви заједно довели до бољег стања безбедности саобраћаја.

Све време трајања сајма, на штанду Агенције, као партнер, био је присутан помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан, који је нашим старијим суграђанима скретао пажњу на поштовање саобраћајних прописа и давао им савете како да буду безбедни у саобраћају.


КАМПАЊА „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“

Датум објаве: 19.05.2017.

„На матуру без аутомобила“  је кампања која се већ три године реализује у више општина у Републици Србији, у периоду завршетка школске године за матуранте средњих школа, односно у периоду када се одржавају матурске прославе. 

Агенција за безбедност саобраћаја покреће ову кампању заједно са Политехничком школом из Крагујевца, са циљем да се матуранти подстакну да због очекиване конзумације алкохола на матурској вечери, не управљају аутомобилом већ да се ослоне на помоћ пријатеља или родитеља.


АГЕНЦИЈА НА СТРУЧНОМ СКУПУ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ТРАНСПОРТА

Датум објаве: 19.05.2017.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја су учествовали на 6. Стручном скупу под називом „Безбедност саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војске Србије“. Скуп је одржан у Дому гарде, Генералштаба Војске Србије.

Фокус скупа је био на безбедности војних учесника у саобраћају, увођењу индикатора перформанси безбедности саобраћаја у будуће анализе учешћа војних представника у саобраћају и саобраћајним незгодама, али и сарадња са другим цивилним институцијама у области безбедности саобраћаја.


АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ПОДРЖАЛА ОДРЖАВАЊЕ БЕОГРАДСКЕ БИЦИКЛИЈАДЕ

Датум објаве: 17.05.2017.

Aгенција за безбедност саобраћаја је подржала одржавање Београдске бициклијаде, једне од најмасовнијих догађаја овог типа у Србији.

Како је мото овогодишње бициклијаде „безбедно на бициклу“, Агенција за безбедност саобраћаја је свим учесницима поделила светла за бицикл као и едукативни материјал са саветима за безбедно учествовање у саобраћају.


АГЕНЦИЈА ЈЕ УЗЕЛА УЧЕШЋЕ НА 84. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Датум објаве: 17.05.2017.

Имајући у виду последицe саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора, Агенција за безбедност саобраћаја и ове године покреће и подржава низ активности усмерених ка повећању безбедности ове групе учесника у саобраћају.

У складу са тим, Агенција за безбедност саобраћаја је узела учешће на  84. Међународном сајму пољопривреде, који се одржава у Новом Саду од 13. до 19. маја.

Агенција посетиоцима сајма жели да укаже на важност безбедног понашања у саобраћају, па су тако за возаче трактора организоване трибине као и подела едукативног материјала на тему безбедности тракториста у саобраћају, под слоганом „Прави домаћин, безбедан у саобраћају“, који садржи савете и упутства за возаче трактора.


ПАЖЉИВКО У СКУПШТИНИ ГРАДА

Датум објаве: 17.05.2017.

У Скупштини града Београда одржан је саобраћајно – образовни час Пажљивко, за децу из социјално угрожених породица. Час је одржан поводом 15. маја,  Међународног дана породице, уз подршку Секретаријата за саобраћај и Градског центра за социјални рад. 

Добро позната кампања Агенције за безбедност саобраћаја која има за циљ да припреми децу на све могуће саобраћајне ситуације у којима ће се наћи као самостални учесници у саобраћају, успешно се одржава већ шесту годину за редом. Деца на овај начин, кроз интерективни час уче како на најбезбеднији начин да пређу улицу, дођу до школе и да реше још много других ситуација у којима се свакодневно налазе.