Вести

КАМПАЊА „ПАЗИ ДРУГЕ, МИСЛИ НА СЕБЕ“ НАГРАЂЕНА НА НОЋИ РЕКЛАМОЖДЕРА

Датум објаве: 29.11.2016.

У Сава центру на „Ноћи рекламождера“ награда за најбољу рекламу која се бави хуманитарним радом добила је кампања „Пази друге, мисли на себе“ Агенције за безбедност саобраћаја. NAJ NON PROFIT награда је припала компанији MOSQUITO BEOGRAD испред које је награду преузео оснивач и креативни директор Срђан Васић.

Да се подсетимо, кампања „Пази друге, мисли на себе“, усмерена је ка повећању одговорног понашања у саобраћају и смањењу ризика од страдања возача двоточкаша.


У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ПРВА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ДЕЧЈА АУТО-СЕДИШТА У СРБИЈИ

Датум објаве: 25.11.2016.

У Новом Саду је отворена канцеларија за дечја ауто - седишта са циљем да свим родитељима пружи неопходне информације у вези са правилним коришћењем дечјих ауто седишта.

Пoмоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја и начелник Сектора за возила Зоран Алимпић присуствовао је отварању ове канцеларије и том приликом напоменуо да је важно едуковати родитеље како би што више користили системе  за заштиту деце приликом превоза у аутомобилу. „Подаци Агенције за безбедност саобраћаја указују на то да је безбедност најмлађих угрожена управо због непознавања правилног коришћења дечјих ауто седишта“, нагласио је Алимпић.


ПРОМОЦИЈА ПРИРУЧНИКА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ ПУТЕВА

Датум објаве: 25.11.2016.

Дана 25.11.2016. у просторијама Палате Србије је одржана прва промоција „Приручника за унапређење безбедности путева са предлогом мера и могућностима локалног управљача пута и земљишта за смањење утицаја пута и путне околине на настанак саобраћајних незгода“. То је прва од 10 промоција које ће бити одржане у различитим деловима Републике Србије. Првој промоцији су присуствовали представници из локалних самоуправа Београд, Ваљево, Панчево, Јагодина, Шабац, Ковачица, Велико Градиште и Смедерево. Учесници на промоцији су истакли да ће им Приручник користити као подршка за аргументацију приликом предлагања одређених мера за унапређење безбедности путева.


АКЦИЈА „ИСПРАВНО ВОЗИЛО – БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО“

Датум објаве: 24.11.2016.

У просторијама Ауто – мото савеза Србије одржана је конференција за новинаре поводом акције под називом „Исправно возило – безбедно возило“. Ову акцију организују традиционално Ауто – мото савез Србије у сарадњи са Управом саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и Асоцијацијом техничких прегледа возила. Тим поводом, медијима су се обратили председник АМСС Мирко Бутулија, заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и председник Асоцијације техничких прегледа Предраг Ђурђев.

„И ове године АМСС обезбедио је возачима бесплатну проверу техничке исправности возила, како би се остварили повољни предуслови за безбедно одвијање саобраћаја у току предстојеће зимске сезоне“, нагласио је председник АМСС  и том приликом похвалио отварање новог аутопута, истакавши да је рад на инфраструктури такође битан фактор за безбедну вожњу, као и развој привреде.


AГЕНЦИЈА НАСТАВЉА СА ЕДУКАЦИЈОМ НАЈМЛАЂИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

Датум објаве: 23.11.2016.

У основној школи „Никола Тесла“ у Раковици одржан је саобраћајно – образовни час у организацији Агенције за безбедност саобраћаја. Агенција ову кампању усмерену ка едукацији најмлађих учесника у саобраћају спроводи шесту годину за редом, са циљем повећања безбедности деце у саобраћају.


САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Датум објаве: 23.11.2016.

Дана 23.11.2016.године у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, одржан је састанак са представницима локалних Савета за безбедност саобраћаја чија је тема била рад у овој години и утврђивање активности на које треба ставити акценат у предстојећој.

Састанку који је отворила директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, присуствовали су представници локалних самоуправа Жабаљ, Бач, Топола, Кула, Чајетина, Темерин, Ражањ, Краљево, Смедеревска Паланка, Бачка Паланка, Мали Иђош, Земун, Јагодина, Аранђеловац, Лајковац, Обреновац, Ивањица, Житиште, Пландиште, Сремска Митровица, Ваљево, Вршац, Владичин Хан и Барајево.


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА

Датум објаве: 22.11.2016.

У петак 18.11.2016. године на Саобраћајном факултету у Београду је организован скуп поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода на коме су присуствовали представници Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић и Андријана Пешић. Бранко Стаматовић се том приликом обратио присутнима, представио реализоване активности Агенције у 2016. години и указао на значај обележавања овог дана, скрећући пажњу на последице саобраћајних незгода.


КАМПАЊА НИС-А И АГЕНЦИЈE ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ЗА БЕЗБЕДНУ ВОЖЊУ У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА

Датум објаве: 22.11.2016.

Компанија НИС и Агенција за безбедност саобраћаја организују кампању на тему безбедности саобраћаја у зимским условима вожње.

Тим поводом, на више од 280 бензинских станица НИС-а широм Србије возачима су доступни лифлети са основним правилима безбедне  вожње у временским условима који захтевају додатну опрезност за управљачем, као и начин управљања возилом који је у потпуности прилагођен условима на коловозу. 

Лифлети садрже практичне савете за покретање и заустављање возила, списак неопходне опреме међу којима су зимски пнеуматици  и ланци, препоруке за кретање возила по коловозу током зимских услова вожње, поступање у случају да је возило блокирано у снегу, као и препоруке стручњака о припремама за пут током зиме.  


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА СЕЋАЊА

Датум објаве: 21.11.2016.

У недељу 20.11.2016. године обележен је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода. Тим поводом, у Скупштини града Београда одржан је скуп посвећен овом дану, у сарадњи Секретаријата са саобраћај града Београда и Агенције за безбедност саобраћај.

Према последњим подацима, у Београду је прошле године у саобраћајним незгодама страдала 101 особа, а преко 6 хиљада их је теже и лакше повређено. На смањењу овог броја заједнички раде институције чији је заједнички циљ повећање безбедности грађана у саобраћају и смањење броја страдалих.

Обележавању Светског дана сећања присуствовали су директор полиције Владимир Ребић, градски секретар за безбедност саобраћаја и председник Савета за безбедност саобраћаја Душан Рафаиловић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и градски менаџер Горан Весић.


У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА УЧИТЕЉЕ И ВАСПИТАЧЕ

Датум објаве: 18.11.2016.

Шести акредитовани семинар за учитеље и васпитаче под називом „Где и како се безбедно прелази коловоз“ одржава се 16. и 18. новембра у Народној библиотеци „Вељко Петровић“ у Бачкој Паланци. Семинар који спроводи Агенција, а који је акредитован од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, један је од девет акредитованих програма које Агенција реализује.

Председник Савета за безбедност саобраћаја општине Бачка Паланка Милорад Париповић и начелник друштвених делатности општине Бачка Паланка Мирослава Шулаја су отворили семинар на коме је учествовало тридесет учитеља и васпитача из једанаест установа са територије Бачке Паланке, Челарева, Гајдобре, Силбаша, Пивнице, Товаришева, Обровца и Младенова.