Вести

ОБУКА ЗА ПРАВИЛНУ УПОТРЕБУ ДЕЧЈИХ АУТО – СЕДИШТА ОДРЖАНА У КРАГУЈЕВЦУ

Датум објаве: 05.04.2017.

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја и града Крагујевца, у сали Скупштине града одржана је обука за правилну употребу безбедносних седишта за децу. Презентацију и обуку намењену родитељима, васпитачима, патронажним сестрама одржали су представници Агенције а присуствовали су и представници управе за комуналне и инспекцијске послове, Дома здравља и Полицијске управе Крагујевац.

У име града, учеснике обуке поздравио је члан Градског већа за образовање проф. др Недељко Манојловић и нагласио да град Крагујевац има квалитетну сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја а да је обука родитеља за употребу безбедносних аутоседишта за децу само њен наставак и да ће град и убудуће подржати све пројекте које Агенција реализује.


ПОДЕЛА ДЕЧЈИХ БЕЗБЕДНОСНИХ СЕДИШТА У ВРАЊУ

Датум објаве: 05.04.2017.

У сали Скупштине града Врања, у оквиру пројекта правилне обуке употребе дечјих безбедносних седишта, представници Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић и Томислав Петровић, заједно са представницима локалне самоуправе, председником Скупштине гарда Врања др Дејан Тричковић и представницима локалног Савета за безбедност саобраћаја града Врања, поделили су 20 дечја безбедносна седишта.

Том приликом, присутнима је одржана oбука за правилну употребу дечјих ауто-седишта. Родитељи су такође имали прилику да присуствују практичној обуци правилног постављања дечјег безбедносног седишта, а добили су и брошуре о значају коришћења дечијих система заштите у возилу. Презентацији су такође присуствовали представници Саобраћајне техничке школе из Врања и многобројни родитељи.


ПОДЕЛА ДЕЧЈИХ БЕЗБЕДНОСНИХ СЕДИШТА У БЛАЦУ

Датум објаве: 05.04.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја има улогу и покретача и носиоца активности ка подизању свести становништва о значају употребе система заштите унутар возила – сигурносних појасева и дечијих система заштите. У том смислу, Агенција је покренула пројекат управо намењен повећању употребе система заштите унутар возила.

Велика заступљеност деце која су смртно страдала у својству путника у возилу, у укупном броју смртно страдале деце у саобраћају, се доводи у директну везу са (не)употребом дечијих система заштите у возилима – дечијих седишта и сигурносних појасева. За територију Србије, употреба дечијих система заштите је испод 30%, што значи да се мање од трећине деце превози исправно и безбедно у возилу.


ПОДЕЛА ДЕЧЈИХ БЕЗБЕДНОСНИХ СЕДИШТА У ПРОКУПЉУ

Датум објаве: 05.04.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја има улогу и покретача и носиоца активности ка подизању свести становништва о значају употребе система заштите унутар возила – сигурносних појасева и дечијих система заштите. У том смислу, Агенција је покренула пројекат управо намењен повећању употребе система заштите унутар возила.

У општини Прокупље, у оквиру пројекта правилне обуке употребе дечјих безбедносних седишта, представници Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић и Томислав Петровић, заједно са представницима локалне самоуправе, замеником председника општине Прокупље и председником Савета за безбедност саобраћаја Општине Прокупље Мирољубом Пауновићем, поделили су дечја безбедносна aуто седишта. Састанку су такође присуствовали представници Саобраћајне полиције, правосуђа, Дома здравља и многобројни родитељи.


СТУДЕНТСКА ТРИБИНА ПОСВЕЋЕНА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У НОВОМ САДУ

Датум објаве: 05.04.2017.

У амфитеатру Факултета техничких наука у Новом Саду организована је трибина посвећена безбедности саобраћаја. Трибину је организовао Савез студената саобраћаја Факултета техничких наука у Новом Саду, уз подршку Департмана за саобраћај на Факултету техничких наука. У ужем контексту, тема трибине су била различита искуства инжењера саобраћаја из праксе, са акцентом на безбедност саобраћаја. Трибини је присуствовало око 100 студената на различитим годинама студија основних и мастер академских студија на Факултету техничких наука у Новом Саду. Предавања на трибини су имала три предавача из праксе и један студент мастер академских студија.


ПРЕДАВАЊЕ О ЗНАЧАЈУ УПОТРЕБЕ БЕЗБЕДНОСНИХ АУТО СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ

Датум објаве: 30.03.2017.

У амфитеатру Техничке школе, данас је  одржано предавање о значају употребе безбедносних ауто седишта за децу које су организовали град Пирот и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије. Тим поводом стручни тим Агенције и Удружење “Родитељ” одржали су стручно предавање о значају и употреби безбедносних ауто седишта за децу.

Помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Светлана Миљуш, изјавила је ће се оваква предавања одржавати широм Србије с обзиром на значај стварања услова за већу безбедност најмладјих учесника у саобраћају.


ПОДЕЉЕНА ДЕЧИЈА АУТОСЕДИШТА И КАЦИГЕ У ОПШТИНИ ЧУКАРИЦА

Датум објаве: 30.03.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је 20. марта 2017. године у општини  Чукарица одржала трибину намењену младим родитељима у вези са значајем превоза деце у заштитним системима, возачима мопеда и возачима трактора и пољопривредних машина. Том приликом је бесплатно подељено десет аутоседишта за децу, пет заштитних кацига за возаче мопеда и пет табли за означавење спорих возила а које је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја. Трибину је отворио председник општине Чукарица Срђан Коларић који је на крају трибине заједно са представницима Агенције предао поклоне свим учесницима.


ПОДЕЉЕНА АУТОСЕДИШТА У ОПШТИНИ РАКОВИЦА

Датум објаве: 26.03.2017.

У Општини Раковица, у оквиру пројекта обуке правилне употребе дечјих ауто – седишта - представник Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић је присутне  упознао са проблемом страдања деце у саобраћају а такође је одржана и обука  о  начину одабира аутоседишта у зависности од узрасне категорије деце и правилној употреби аутоседишта.

Обраћајући се присутнима председник Градске општине Раковица Владан Коцић је рекао да Општина у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, полицијом и другим релевантним институцијама и удружењима грађана, плански ради на мерама за повећање безбедности учесника саобраћаја. Он је замолио присутне, да оно што су видели на данашњој обуци пренесу пријатељима, комшијама, свима који имају децу.


ПОДЕЛА ДЕЧЈИХ АУТО – СЕДИШТА У ЛОЗНИЦИ

Датум објаве: 24.03.2017.

У Омладинском центру у Лозници, у оквиру пројекта обуке правилне употребе дечјих ауто – седишта, представници Агенције за безбедност саобраћаја, Милан Илић и Лидија Станојевић поделили су двадесет дечјих ауто-седишта.

Уручењу ауто - седишта присуствовао је заменик градоначелника Лознице др Радован Дивнић, начелник Одељења за привреду и пољопривреду Јован Миладиновић и шеф кабинета градоначелника Лознице Александра Милетић Савић.


РЕПУБЛИЧКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА ОДРЖАНА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

Датум објаве: 21.03.2017.

Пилот пројекат Агенције за безбедност саобраћаја је успешно завршен. Трочлане екипе предшколског, узраста првог и другог разреда из Врњачке Бање, Темерина, Чајетине и Врања, које су освојиле прво место на општинској, такмичиле су се за победу на републичкој Пажљивковој смотри о безбедности у саобраћају, одржаној у Врњачкој Бањи. Републичка смотра одржана у конгресном центру хотела Звезда, реализована је у сарадњи са Саветима за безбедност саобраћаја Врњачке Бање, Темерина, Чајетине и Врања.