БЕСПЛАТНА АУТОСЕДИШТА ЗА БЕБЕ

Датум објаве: 01.11.2017.

Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије доделили су у уторак, у Општини Звездара, 50 аутоседишта  за бебе и децу.

Јасмина Милошевић, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије је захвалила родитељима који су се одазвали Јавном позиву Општине и истакла да је заједничка обавеза свих сегмената друштва да брину о безбедности деце у саобраћају и да је пред  родитељима стални изазов да своју децу заштите на прави начин.  Због тога је мисија читавог друштва, а посебно родитеља да деци на разумљив начин покажу шта је безбедност, јер је она предуслов њиховог срећног детињства.

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара је поздравио присутне родитеље и захвалио им што су се одазвали позиву Општине чији је циљ био да се подигне ниво безбедности деце у саобраћају. Он је захвалио и Агенцији за безбедност саобраћаја која је обезбедила средства за набавку 13 од 50 седишта која су додељена, као и на ангажовању у реализацији ове, али и других акција које су везане за подизање нивоа саобраћајне безбедности на Звездари. „Овом приликом додељујемо 50 аутоседишта за бебе и децу за путничка возила, а у наредном периоду Општина ће настојати да обезбеди средства из буџета како би остале породице са Звездаре које су се одазвале на позив Општине, којих је око 200, добиле аутоседишта.”- рекао је Милош Игњатовић.

Пре доделе седишта за путничка возила родитељи су присуствовали обуци о безбедности деце у саобраћају и постављању и коришћењу ових седишта коју је одржао начелник одељења за превенцију Агенције  за безбедност саобраћаја, Душко Пешић. Сви родитељи су, уз седишта, добили су и „Приручник за родитеље-Заштитите дете у возилу”.

Агенција за безбедност саобраћаја има улогу и покретача и носиоца активности ка подизању свести становништва о значају употребе система заштите унутар возила – сигурносних појасева и дечијих система заштите.