БЕЗБЕДНИМ ПОНАШАЊЕМ У САОБРАЋАЈУ ЧУВАЈУ СЕ ЉУДСКИ ЖИВОТИ

Датум објаве: 10.10.2017.

У Новом Саду се одржава 23. Међународна конференција безбедних заједница.

Тема овогодишње конференције је „Безбедне заједнице су суштинска потреба савременог друштва“.

23. Међународна конференција безбедних заједница окупила је  водеће светске експерте за безбедне заједнице, истраживаче, практичаре, креаторе политика и ауторитете свих специјалности и струка  који се баве промоцијом безбедности  у заједници и превенцијом повреда, са циљем да се  разговара  и дискутује о безбедности,  и да се размене информације и искуства у тој области.

Учешћем у овогодишњој међународној конференцији Агенција за безбедност саобраћаја делегира важност безбедности у саобраћају  и локалним срединама.

Данашњем отварању присуствовали су представници Владе Аутономне покрајине Војводине, представници  Министарства унутрашњих послова Републике Србије, затим представници скупштине града Нови Сад као и Национални центар за превенцију повреда и промоцију безбедност Новог Сада, Црвени Крст Нови Сад, а подршку је дала својим присуством  принцеза Катарина Карађорђевић.

Агенција за безбедност саобраћаја својим превентивним активностима које спроводи заједно са Министарством унутрашњих послова свакодневно брине о безбедности свих учесника у саобраћају Републике Србије. Препознавањем важности теме овогодишње Међународне конференције безбедних заједница, Агенција за безбедност саобраћаја даје подршку у жељи да се безбедним понашањем у саобраћају чувају људски животи.

Тим поводом присутнима се обратила директорка Агенције за безбедност саобраћаја, г-ђа Јасмина Милошевић и истакла да Агенција за безбедност саобраћаја блиско сарађује  са свим међународним институцијама чије мере утичу на унапређење безбедности у саобраћају и да је показана спремност  за усвајање и имплементирање нових решења.

Милошевић је навела да у свету годишње у саобраћају стада готово 1.500.000 људи, односно на свака два минута на путевима широм света угасе се три живота као последица саобраћајних незгода.

У намери да се успостави опадајући тренд саобраћајних незгода Милошевић истиче да комбинација превентивно-репресивних активности ствара услове за безбедније функционисање у саобраћају на територији Републике Србије.

Конференција траје у периоду од 10-до 12 октобра, а представник Агенције за безбедност саобраћаја, саветник директора, г-дин Милан Илић, изложиће свој рад на тему безбедности у саобраћају у локалној заједници.