АКТИВНОСТИ ЗА НАЈМЛАЂЕ НА ДЕЧИЈЕМ САЈМУ

Датум објаве: 11.05.2017.

Aгенција за безбедност саобраћаја je учествовала на Дечијем сајму у Београду, где је на свом штанду oрганизовала различите активности намењене деци, како би их оспособила за безбедно самостално учествовање у саобраћају.

Активности су биле усмерене како на децу млађег и старијег узраста, тако и на родитеље, који су имали прилику да прођу обуку правилног коришћења дечјих ауто – седишта, а добили су и брошуре о значају коришћења истих.

За три дана трајања сајма, кроз штанд Агенције за безбедност саобраћаја је прошло око 3 хиљаде деце, која су након успешно решених тестова и осмосмерки о саобраћају, добијала на поклон светлоодбојне наруквице, привеске за кључеве, као и налепнице за аутомобил са ликом Пажљивка.

Паралелно са овим, млађа деца су имала прилику да гледају цртани филм „Пажљивко“ који на њима занимљив начин приказује како деца треба да реагују у ситуацијама у саобраћају са којима се свакодневно сусрећу. Вила Четкица се такође дружила са малишанима којима је на лицима осликавала лик Пажљивка.

Поред активности на штанду Агенције, на великој бини одржан је саобраћајно – образовни Пажљивков час, где су најмлађи посетиоци Дечијег сајма имали прилику да науче и подсете се основних правила у саобраћају.

Агенција за безбедност саобраћаја ће са активностима намењеним повећању безбедности деце у саобраћају, учествовати и на „Baby Exit“-у који се одржава у Новом Саду, као и на сајму „Треће доба“ који се одржава у Београду.