ДЕТАЉНА АНАЛИЗА ПОДАТАКА ОСНОВ ПРИЛИКОМ ДОНОШЕЊА ОДЛУКЕ

Датум објаве: 11.12.2017.

У просторијама Агенције за безбедност саобраћаја,  у понедељак 11. децембра 2017. године реализован је последњи  Редовни годишњи састанак  Агенције за безбедност саобраћаја и локалних самоуправа Републике Србије, за текућу годину.

Агенција за безбедност саобраћаја  је током предходне три недеље организовала састанке у виду јавних консултација са локалним Саветима за безбедност саобраћаја из 96 локалних самоуправа , односно 153 чланова који су представљали своје локалне самоуправе.

Данашњем састанку  који је организован за све представнике београдских локалних Савета за безбедност саобраћаја, присуствовао је  градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, док се присутнима обратила в.д директор Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић и истакла да без детаљне анализе стања безбедности саобраћаја, нема квалитетног препознавања проблема и доношења адекватних управљачких мера у сврху постизања одрживих циљева.

У оквиру сваког састанка, представници Агенције говорили су о актуелним темама неопходним за састављање годишњег програма рада Савета, али и о свим другим  активностима које доприносе вишем нивоу безбедности саобраћаја у свакој локалној самоуправи.

Редовни годишњи састанак  Агенције за безбедност саобраћаја и локалних Савета за безбедност саобраћаја РС , спроводи се  већ другу годину за редом са циљем да заједничким превентивним  активностима  успостави    падајући тренд  броја саобраћајних незгода.