ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА ЗА ОСОБЕ СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА ОДРЖАНА У ПАНЧЕВУ

Датум објаве: 12.05.2017.

Последња од десет едукативних трибина у оквиру кампање „Безбедно учествовање у саобраћају особа старијих од 65 година“, одржана је у Панчеву.

На трибини организованој од стране Агенције зa безбедност саобраћаја Републике Србије, Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева и Агенције за саобраћај града Панчева, присуствовало је око 40 особа старијих од 65 година, који су након одслушане трибине добили едукативне брошуре и поклоне који ће допринети њиховом безбедном учествовању у саобраћају. Учешће у трибини су узели и медицински радници који су говорили о здравственим проблемима ове категорије учесника у саобраћају и њиховом превазилажењу.

Кроз едукативну трибину скреће се пажња на грешке које се праве у саобраћају, на психофизичке промене које се дешавају код људи у различитим старосним добима као и о начину превазилажења проблема, односно начину на који особе старије од 65 година треба да безбедно учествују у саобраћају. Вид, слух и физичка активност слабе како старимо, и на то је потребно посебно обратити пажњу. Битно је да се повећа видљивост и да се увек носе ретрорефлектујући материјали и светла гардероба како би били уочљивији возачима.

У оквиру кампање, организоване су трибине у 10 локалних самоуправа на територији Републике Србије, на којима је присуствовало преко 400 особа старијих од 65 година.