ПРВА БЕЗБЕДНА СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ У АУТОБУСИМА ГСП-А

Датум објаве: 12.10.2017.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја  Јасмина Милошевић,  подржала  je иницијативу директора  ГСП-а  Жељка Милковића,  да се у аутобусима ГСП-а уграђују безбедна седишта за превоз деце, и присуствовала презентацији првог аутобуса са већ уграђеним седиштима за децу испред зграде Старог Двора.

Догађају су присуствовали градоначелник Синиша Мали, директор ГСП-а Жељко Милковић, представници градског секретаријата за јавни превоз  и представници скупштине града. Овом приликом градоначелник Синиша Мали рекао је реч о посебним седиштима  са појасевима која су намењена деци до 12 година и навео је да је то новина у овом делу Европе, која ће допринети већој безбедност деце у возилима ГСП-а.

Директор ГСП-а Жељко Милковић  је подсетио да ово предузеће сутра  слави 125  година од свог оснивања и да је ово један у низу пројеката у, а све циљу повећања безбедности путника у јавном градском превозу.

„Чињеница да на путевима широм света годишње у саобраћајним незгодама готово 1.500.000 људи смртно страда, односно да на свака два минута троје људи погине, а сваког четвртог минута једно дете изгуби живот као последица саобраћајне незгоде. Повећање  безбедности у саобраћају је глобални изазов, и овим путем  желим да честитам градској власти  и директору ГСП-а, на иницијативи и препознавању важности теме од националног значаја“, рекла је Милошевић.

Она је апеловала на све родитеље, да правилно превозе своју децу, да поштују саобраћајне прописе, јер ће тиме сачувати живот своје деце, свој живот али и живот осталих учесника у саобраћају.