ПОСЕТА ОПШТИНИ АРАНЂЕЛОВАЦ

Датум објаве: 13.10.2017.

У склопу својих превентивних активности, представници Агенције за безбедност саобраћаја, начелник одељења за локалну самоуправу Бранко Стаматовић са сарадницима, организовао је посету локалном Савету за безбедност саобраћаја општине  Аранђеловац.

Заједничком састанку су присуствовали сви чланови локалног Савета као и председник општине Бојан Радовић, који је том приликом истакао важност и допринос  Агенције унапређењу безбедности у саобраћају. На састанку је било речи о мерама које је локална самоуправа предузела у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, као и мерама чија се реализација планира за наредни период.

„Представници општине Аранђеловац су препознали важност тема о безбедности у саобраћају и својим активностима у оквиру локалног Савета за безбедност саобраћаја доприноси унапређењу безбедности свих грађана у саобраћају“, навео је начелник одељења за локалне самоуправе Бранко Стаматовић и додао да оваквим, као и осталим превентивним активностима, Агенција ради на остваривању циља да ниједно дете не буде повређено у саобраћају у Републици Србији.

Након састанка, у Дому културе одржан је саобраћајно-едукативни час „Пажљивкова правила у саобраћају“, коме је присуствовало преко 300 малишана, првог и другог разреда основних школа. Пажљивко је дружећи се кроз интерактивну представу са малишанима прошао кроз ситуације са којима се деца могу сусрести на путу од куће до школе, и упознао их са безбедним понашањем у саобраћају.

Школарцима  су на крају представе  подељени едукативни поклони, који ће им помоћи да буди видљивији у саобраћају.