ОПШТИНСКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА У САОБРАЋАЈУ OДРЖАНА У ЧАЈЕТИНИ

Датум објаве: 15.03.2017.

Tрећа општинска Пажљивкова смотра одржана је у Дому културе у Чајетини, где су трочлане екипе састављене од деце предшколског узраста, првог разреда и другог разреда са својим вршњацима из других школа на подручју општине, надметали су се у познавању правилног понашања у саобраћају.

На општинској смотри своје знање су одмериле екипе из Мачката, Чајетине, Златибора и Сирогојна, у све три старосне категорије. Локални Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина припремио је богате награде за такмичаре у виду илустроване енциклопедије.

Предшколци су своје знање одмерили кроз 6 игара, а за сваки тачан одговор у оквиру игре добијали су по један поен. За разлику од деце предшколског узраста, деца првог и другог разреда имала су задатак да се са својим вршњацима опробају кроз три групе игара, од којих свака група чини по осамнаест питања, а одговоре су давали на таблама. За све одговоре припремљени су и коментари зашто је одговор тачан, односно нетачан, а Пажљивко је својим другарима читао одговоре и објашњавао им како да буду што безбеднији у саобраћају.

Међу предшколцима најбоље резултате су показали Радојка Луковић и Јана Ђуровић из вртића „Радост“ и Филип Ћировић из вртића „Нарцис“. Међу ученицима првог разреда најбоље резултате су показали Никола Бућић из ОШ
„Миливоје Боровић“, Марко Младеновић и Јана Бућић из ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини и Вељко Тошић из ОШ „Саво Јовановић“.

Трочлане екипе предшколског узраста, првог и другог разреда које су освојиле прво место у надметању са својим вршњацима на општинској смотри, директно  су се пласирале испред својих локалних самоуправа на републичку смотру, које ће бити одржана у Врњачкој Бањи 19. марта 2017. године са почетком у 11 часова.