ТРИБИНА ЗА ТРАКТОРИСТЕ ОДРЖАНА У ПЕЋИНЦИМА

Датум објаве: 15.03.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја организовала је, у сарадњи са локалним Саветом за безбедност саобраћаја општине Пећинци, трибину за трактористе са територије ове општине, у циљу повећања безбедности ове групе учесника у саобраћају.

Предавање за трактористе одржали су представници Агенције Никола Брборић и Душко Пешић, нагласивши да су најчешћи разлози на која трактористи страдају, неадекватно руковање возилом и непоседовање одговарајуће сигнализације и да Агенција последњих година спроводи активности усмерене ка повећању безбедности ове групе учесника у саобраћају које дају резултате, те се број погинулих тракториста у саобраћајним незгодама смањује.

Трибини је присуствовао председник локалног Савета за безбедност саобраћаја општине Пећинци Милан Степановић, који је изјавио да је приоритет Савета превентивна едукација свих учесника у саобраћају, а посебно специфичних категорија као што су трактористи, како би се број страдалих у саобраћајним незгодама свео на минимум.

Свим учесницима трибине на поклон су уручена ротациона светла за спора возила и рефлектујући троуглови, као и брошуре које садрже савете за безбедну вожњу тракториста.