ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА У ВРШЦУ

Датум објаве: 15.11.2017.

 

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја Града Вршца , у уторак 14. новембра 2017. године, организовала трибину за ученике свих средњих школа.

Трибина за младе организована је поводом Дана сећања на жртве саобраћајних незгода.  Тим поводом преко 200 младих информисано  о важности безбедног понашања у саобраћају .

Начелник одељења за локалне самоуправе Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић је рекао да превентивне активности имају за циљ да се скрене пажња јавности на број саобраћајних незгода, број жртава саобраћајних незгода као и на последице, али и да је најважније поштовати саобраћајне прописе како би се избегле саобраћајне незгоде.

Председник Савета за безбедност саобраћаја града Вршца Милош Васић, истакао је обавезу Локалне самоуправе да укључи све релевантне институције, појединце и саме учеснике у саобраћају, како би се смањио број саобраћајних незгода на територији Вршца.
.
Срђан Клисура , директор пољопривредне школе  у којој је одржана трибина за младе, истакао је важност теме о безбедном понашању у саобраћају за све учеснике, а посебно за младе  возаче и том приликом  захвалио представницима Агенције за безбедност саобраћаја на свим едукатвиним активностима које спроводе , а све у сврху веће  безбедности у саобраћају.

Подсећамо да организација Уједињених нација је 26. октобра 2005. године усвојила Резолуцију којом је позвала све државе чланице да сваку трећу недељу новембра утврди као Међународни дан сећања на жртве саобраћајних незгода, који се ове године обележава 19. новембра.