ОПШТИНСКА ПАЖЉИВКОВА СМОТРА У САОБРАЋАЈУ OДРЖАНА У ТЕМЕРИНУ

Датум објаве: 16.03.2017.

Четврта општинска Пажљивкова смотра одржана је у Темерину.  где су трочлане екипе састављене од деце предшколског узраста, првог разреда и другог разреда одмеравали, са својим вршњацима из других школа на подручју општине, знање о познавању правила у саобраћају. У односу на остале реализоване општинске и грдске смотре, у Темерину су поред деце која слушају наству на српском језику, учествовала су и деца која наставу слушају на мађарском језику, те је комплетно такмичење тог дана било реализовано на оба језика.

Надметање је било врло напето и неизвесно до последњег питања, јер су прво место у свим узрастима делиле најмање три од шест екипа. Међу победницима предшколског узраста била је екипа ЗЕБРЕ, док је друго место заузимала екипа КОЛОВОЗ, а треће екипа ЗНАК која наставу слуша на мађарском језику. Код првака најбоље пласирана екипа била је АУТОМОБИЛ, док код деце другог разред екипа СТОП.

Трочлане екипе предшколског узраста, првог и другог разреда које су освојиле прво место у надметању са својим вршњацима на општинској смотри, директно  су се пласирале испред својих локалних самоуправа на републичку смотру, које ће бити одржана у Врњачкој Бањи 19. марта 2017. године са почетком у 11 часова.