ПАЖЉИВКО У ВРАЊУ

Датум објаве: 16.11.2017.

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и локалног Савета за безбедност саобраћаја града Врања , у понедељак  12. новембра  2017. године, одржана је интерактивна представа ,, Пажљивкова правила у саобраћају“,  за све ученике првог разреда са територије града Врања.

,,Агенција за безбедност саобраћаја и Град Врање имају изузетну сарадњу , која  је резултирала реализацијом бројних пројеката. Један од њих је и интерактивна представа за децу.

Пажљивко је анимирани лик који смо представили  у сарадњи са педагозима и  психолозима.То је најбољи начин за интеракцију са децом“, рекао је представник Агенције за безбедност саобраћаја Никола Брборић.

Стратегија за безебдности саобраћаја  Републике Србије има за циљ да до 2020. године нема ни једно повређено ни настрадало дете, а на територији Града Врања прошле године број повређених младих особа смањен је за 50 %, истакао је градоначелник Врања др. Слободан Миленковић.

Од свог оснивања Агенција за безбедност саобраћаја спроводи превентивне активности намењене безбедности свих учесника у саобраћају, а нарочито са једном од рањивијих категорија, децом.