ПРЕДСТАВНИЦИ АГЕНЦИЈА НА ПРОМОЦИЈИ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈА У ЗИМСКИМ УСЛОВИМА НА ТРГУ СЛОБОДЕ U НОВОМ САДУ

Датум објаве: 16.11.2017.

У среду 15.новембра 2017. године у Новом Саду на Тргу слободе, представници Агенције су учествовали у реализацији активности са циљем промоције безбедног понашања у саобраћају. Акција је реализована у оквиру активности које се спроводе у Новом Саду, као Oмладинској престоници Европе 2019.године и Европској престоници културе 2021. године.

Догађају су присуствовали председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, члан градског већа за саобраћај и путеве и председник савета за координацију послова безбедности саобраћаја Александар Кравић, члан градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, координатор Иницијативе ОПЕНС Вукашин Гроздановић, и представници партнера ОПЕНС-а који је организовао догађај, компанија Лукоил Србија и Бета мотор, заступник Сузукија за Србију.

Представник Агенције, саветник директора Милан Илић нагласио је да Агенција подржава све активности које доприносе повећању безбедности у саобраћају и нагласио значај повећања културе у саобраћају кроз податке о саобраћајним незгода и њиховим последицама и податке о индикаторима безбедностима саобраћаја.

Присутни су имали прилику да испробају „Пијане наочаре“, у возилу на полигону и увере се у негативан утуцај алкохола на координацију покрета и прецизност.