АГЕНЦИЈА ЈЕ УЗЕЛА УЧЕШЋЕ НА 84. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Датум објаве: 17.05.2017.

Имајући у виду последицe саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора, Агенција за безбедност саобраћаја и ове године покреће и подржава низ активности усмерених ка повећању безбедности ове групе учесника у саобраћају.

У складу са тим, Агенција за безбедност саобраћаја је узела учешће на  84. Међународном сајму пољопривреде, који се одржава у Новом Саду од 13. до 19. маја.

Агенција посетиоцима сајма жели да укаже на важност безбедног понашања у саобраћају, па су тако за возаче трактора организоване трибине као и подела едукативног материјала на тему безбедности тракториста у саобраћају, под слоганом „Прави домаћин, безбедан у саобраћају“, који садржи савете и упутства за возаче трактора.

Посетиоцима сајма се током трајања сајма деле светлоодбојни троуглови за означавање спорих возила, али се и на лицу места могу информисати од представника Агенције за безбедност саобраћаја о начину постављања и важности коришћења истих.

Подсетимо, најчешћи разлози страдања тракториста су неадекватна вожња трактора (неадекватна техника или брзина, на нагибима и бочним косинама, уз појаву превртања), техничка неисправност трактора (кочнице, светлосна сигнализација) и неправилна вожња у јавном саобраћају (Непоштовање првенства пролаза у раскрсници), неприлагођена брзина или непоседовање заштитног рама или кабине.