ТРИБИНА ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ ОДРЖАНА У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ

Датум објаве: 17.07.2017.

У свечаној сали Скупштине Општине Бачки Петровац, Савет за безбедност саобраћаја на путевима општине Бачки Петровац и Агенција за безбедност саобраћаја заједнички су реализовали трибину намењену мотоциклистима и мопедистима на подручју ове општине.  

Трибини су присуствовали чланови Савета за безбедност саобраћаја општине Бачки Петровац, представници полицијске станице Бачки Петровац и начелник одељења за планирање, превенцију и едукацију Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић.

Унапређење знања, ставова и вештина потребних за безбедно учествовање у саобраћају ће утицати на смањење броја страдалих возача мотоцикла и мопеда, као и путника, изјавио је представник Агенције Душко Пешић, који је кроз трибину мотоциклистима указао на важне чињенице у вези са безбедним понашањем ове групе учесника у саобраћају,.

Након предавања учесницима трибине подељени су едукативни приручници и брошуре као и хомологоване заштитне кациге, а сви присутни су имали прилику да испробају „пијане наочаре“ где је учесницима приказан  утицај алкохола као узрока саобраћајних незгода на људски организам односно његово негативно дејство на психомоторне способности човека.