АГЕНЦИЈА НА СТРУЧНОМ СКУПУ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ТРАНСПОРТА

Датум објаве: 19.05.2017.

Представници Агенције за безбедност саобраћаја су учествовали на 6. Стручном скупу под називом „Безбедност саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војске Србије“. Скуп је одржан у Дому гарде, Генералштаба Војске Србије.

Фокус скупа је био на безбедности војних учесника у саобраћају, увођењу индикатора перформанси безбедности саобраћаја у будуће анализе учешћа војних представника у саобраћају и саобраћајним незгодама, али и сарадња са другим цивилним институцијама у области безбедности саобраћаја.

Поред краћег обраћања учесницима скупа од стране помоћника директора Агенције за безбедност саобраћаја др Јовице Васиљевића, презентацију на тему „Индикатори перформанси безбедности саобраћаја Републике Србије“ је излагала начелник Одељења за анализу и истраживања у Сектору за превенцију и локалне самоуправе Андријана Пешић.

Такође, на скупу су били постављени и коришћени симулатори „коса раван“ и „ражањ“, као и штанд Агенције за безбедност саобраћаја где су учесницима скупа дељени промотивно превентивни материјали о безбедности саобраћаја.