ЗАВРШЕН "ПРОЈЕКАТ ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ И МОПЕДИСТЕ“

Датум објаве: 20.06.2017.

Пројекат Агенције за безбедност саобраћаја под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, реализован у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Асоцијацијом за безбедност мотоцилиста, успешно је завршен.

Раст броја мотоциклиста и мопедиста на путевима Републике Србије, као и висок степен ризика страдања је главни разлог покретања овог пројекта, који је реализован у 13 градова широм Србије.

Полазници тренинга безбедне вожње из Смедерева, Шапца, Крагујевца, Чачка, Новог Сада, Суботице, Ниша, Лесковца, Панчева, Старе Пазове, Инђије, Сремске Митровице и Руме су унапредили своја знања, ставове и вештине потребне за безбедно учествовање у саобраћају, што ће утицати на смањење броја страдалих возача мотоцикала и мопеда.

Тренинзи безбедне вожње представљају програме допунске едукације и обуке мотоциклиста и мопедиста у теоријском и практичном делу, с обзиром на чињеницу да је ова категорија учесника у саобраћају једна од најрањивијих.

Кроз теоријску обуку је укупно прошло 700 мотоциклиста, а кроз практичну више од 200, чиме је циљ пројекта, да што већи број возача моторизованих двоточкаша прође тренинг безбедне вожње, остварен.

Да подсетимо, пројекат који има за циљ повећање безбедности моторизованих двоточкаша, састоји се из теоријског предавања и практичног дела, у оквиру којег су на полигонима организоване практичне вежбе у контролисаним условима.

Агенција за безбедност саобраћаја ће наставити рад са возачима моторизованих двоточкаша и до краја године је у плану спровођење трибина и пројеката који имају за циљ повећање безбедности ове групе учесника у саобраћају.