Пажљивкови поклони за најмлађе ученике ОШ „Ђура Даничић“

Датум објаве: 20.09.2017.

У Новом Саду у 19.09.2017. године,. Савет месне заједнице „Дунав“ у Новом Саду, на чијој територији се налази ОШ „Ђура Даничић“ је организовао активност за децу уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја.

Том приликом, најмлађи школараци, ђаци прваци, добили су пригодне поклоне од Агенције за безбедност саобраћаја, како би били што безбеднији на путу од куће до школе.

Саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Илић је у кратком обраћању учитељицама и педагогу школе објаснио значај очувања безбедности деце у саобраћају и одгорност сваког субјекта у систему безбедности саобраћаја, нарочито родитеља као модела понашања. У интерактивној комуникацији са децом, заједно са представницима МЗ „Дунав“, подељени су поклони који су сачињени од рефлектујућих материјала како би у условима смањене видљивости и ноћу деца била видљивија. Деци је уручен и ЦД са едукативним филмовима цртаног јунака „Пажљивко“. Учитељицама је поклоњена књига „Пажљивкова правила“, ЦД и приручник за рад са децом нижих разреда основног школског узраста као ресурс и наставни садржај за рад у оквиру саобраћајног образовања и васпитања деце.

Агенција за безбедност саобраћаја и МЗ Дунав су припремили и преко учитељица и педагога школе послали писмо родитељима у којем наглашавају значај улоге родитеља као модела понашања, важност свакодневног разговора и тренинга вештина учешћа у саобраћају са децом приликом кретања на улици и током вожње у аутомобилу и наглашени су основни конкретни и прктични савети за родитеље.