РЕДОВАН ГОДИШЊИ САСТАНАК ПОВОДОМ ПРАВЉЕЊА ПРОГРАМА РАДА ЛОКАЛНИХ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Датум објаве: 20.11.2017.

Агенција за  безбедност саобраћаја организовала је састанак са локалним Саветима за безбедност саобраћаја Републике Србије, 20. новембра 2017. године,  у Београду.

Тема овогодишњег састанка  је састављање  годишњег програма рада локалних Савета, са циљем да се заједничким учешћем у превентивним активностима успостави виши ниво безбедности саобраћаја у свакој од 161 локалне самоуправе у Србији.

Састанак је отворила в.д директор Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије Јасмина Милошевић и истакла да Агенција има задатак   да помогне  локалним Саветима за безбедност саобраћаја , како би заједничким снагама дошли до резултата који показују тренд смањења саобраћајних незгода.

У оквиру данашњег састанка  представници Агенције за безбедност саобраћаја говорили су о управљању безбедности саобраћаја на основу података, о предлогу мера, активности и сарадњи  локалних Савета са Агенцијом за безбедност саобраћаја, затим о могућностима унапређења рада локалног Савета али и о новом софтверу који је Агенција креирала ове године као алат за рад ЛС.