МОТИВАЦИОНО ИЗЛАГАЊЕ СЛАВИШЕ САВИЋА У УСТАНОВИ КУЛТУРЕ „ВУК КАРАЏИЋ“

Датум објаве: 21.09.2017.

Агенција за безбедност саобраћаја је у оквиру своје кампање за унапређење безбедности младих у саобраћају под називом „УМ НА ДРУМ“, у сарадњи са Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије, у Установи културе „Вук Караџић“, организовала ПРЕМИЈЕРУ МОТИВАЦИОНОГ ИЗЛАГАЊА СЛАВИШЕ САВИЋА.

У реализацији кампање за унапређење безбедности младих у саобраћају “Ум на друм”, Агенција за безбедност саобраћаја настоји да промовише нове начине превенције и едукације, што прихватљивије за ову категорију учесника у саобраћају, како би све предузете активности на овом пољу дале још боље резултате.

Протагониста овог догађаја је Славиша Савић, који је своје искуство у саобраћајној незгоди и последице које је она имала у његовом животу, заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја, формулисао у нову форму – мотивационо излагање. Овај аутобиографски израз је динамичан, праћен видео материјалима и другим сценским ефектима – и пре свега личан.

Премијери је присуствовало преко четири стотине ученика београдских средњих школа са Звездаре.

Присутнима су се том приликом обратили директор полиције Владимир Ребић и в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић.

Директор полиције у свом обраћању изнео је податак да је од почетка ове године број средњошколаца који су учествовали у саобраћајним незгодама близу 2 хиљаде, од чега је њих 9 изгубило живот. Апеловао је на младе да поштују саобраћајне прописе, везују појас како на предњем, тако и на задњем седишту и да промене своје навике у саобраћају, како би променили поражавајућу статистику.

В.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић поздравила је присутне и изјавила да су акције овог типа неопходне како би млади увидели да се непријатне ситуације у саобраћају не догађају само другима, већ и њима самима, и да својим поступцима и исправним ставовима могу да утичу како на туђу, тако и на своју безбедност у саобраћају. 

Ово је само један од сегмената кампање „УМ НА ДРУМ“ коју ће Агенција за безбедност саобраћаја током године реализовати са средњошколцима широм Србије.