Недеља безбедности у саобраћају

Датум објаве: 25.09.2017.

Компанија НИС и Агенција за безбедност саобраћаја од 25. до 30. септембра организују манифестацију под називом „Недеља безбедности у саобраћају “.

Ова акција реализује се кроз низ предавања у Пословном центру НИС-а у Новом Саду. И ове године обухваћене су актуелне теме као што су безбедно учешће деце, младих у саобраћају, учешће мотоциклиста, као и општа начела безбедног понашања свих учесника у саобраћају. Посебне теме посвећене су показатељима безбедности саобраћаја у Србији.

Током трајања манифестације организују се преставе за децу као и трибине за младе са учешћем особа са инвалидитетом, посетиоци могу да учествују у презентацијама заштите опреме за мотоциклисте и  демонстрацији „пијаних наочара“.

„Недеља безбедности у саобраћају“ реализује се традиционално, трећу годину за рeдом, у оквиру Протокола о сарадњи између компаније НИС и Агенције за безбедност саобраћаја.

Циљ организовања овог догађаја је подизање нивоа опште безбедности у саобраћају, едукација деце,  младих и будућих возача о ризицима на које могу наилазити као активни учесници у саобраћају и како их спречити, информисање о ризичним групама у саобраћају и проактивно учешће у побољшању опште безбедности у саобраћају.