С А О П Ш Т Е Њ Е З А Ј А В Н О С Т – БЕЗ АЛКОХОЛА И ВОЖЊЕ ЗА ВРЕМЕ ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ –

Датум објаве: 27.12.2011.

Сваке године у данима новогодишњих и божићних празник догађају се саобраћајне незгоде са најтежим последицама. Број погинулих и тешко повређених у току најлуђе ноћи варира од године до године, али се незгоде са тешким последицама увек догађају у ово време! Поштовани возачи време предвиђено за прославу најлуђе ноћи некоме од нас може постати кошмар. Не дозволите да у првом новогодишњем јутарњем програму будете поменути као један од актера саобраћајне незгоде са тешким последицама. 
Свесни смо чињенице да у данима новогодишњих и божићних празника попијемо понеку чашицу више, али исто тако морамо бити свесни чињенице да вожња клизавим коловозима, у зимским условима, под дејством алкохола ствара додатну опасност и повећава ризик за настанак саобраћајне незгоде. На овај начин угрожавамо и свој и туђе животе, па се ноћ која је требала да буде најлепша може претворити у ноћну мору. 
Овом приликом апелујемо на све возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и да нађу алтернативне начине превоза после дочека Нове године. Посебно скрећемо пажњу младим возачима да за време најлуђе ноћи одустану од управљања возилом. Напомињемо да је свим возачима који имају пробну возачку дозволу забрањено да управљају возилом од 23,00 до 05,00 часова. Стога посебно апелујемо на родитеље да утичу на своју децу која имају пробну возачку дозволу, да у току новогодишње ноћи не управљају возилом. 
Молимо и све оне возаче који су из разних делова Европе и света стигли у Србију и намеравају да са породицом и пријатељима прославе новогодишње и божићне празнике, да имају на уму да и у Србији важе слични саобраћајни прописи о забрани управљања возилом под дејством алкохола, ограничењу брзине кретања возила и поштовању других правила саобраћаја на путу, као и у иностранству. 
Напомињемо да ће у петак 30. децембра 2011. године на наплатној рампи у Бубањ потоку, Агенција за безбедност саобраћаја реализовати превентивну акцију поделе флајера возачима поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника. Овом акцијом ће се пред сам почетак празника једном броју возача у Србији указати на потребу за повећаном опрезношћу у зимским условима и опасностима од вожње у пијаном стању, посебно у време предстојећих празника. 
Током трајања Акције представници Агенције ће возачима делити флајере у којима ће се налазити најважнији савети за припрему возила и вожњу у зимским условима.
Поштовани возачи! Будите свесни своје одговорности за безбедност саобраћаја! За добро свих нас. Дочекајмо Нову годину и Божићне празнике тако да нико не буде тужан!

СРЕЋАН ПУТ У НОВУ 2012. ГОДИНУ – АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА