СИМУЛАТОР "ЧЕОНОГ СУДАРА" УСТУПЉЕН ВИСОКОЈ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У НИШУ

Датум објаве: 31.10.2017.

У склопу Пројекта промоције значаја употребе сигурносног појаса, Агенција за безбедност саобраћаја, јуче доделила симулатор "Чеоног судара",   Високој техничкој школи струковних студија из Ниша.

Потписивању протокола о сарадњи поводом доделе симулатора, присуствовали су директор  Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, члан градског већа за саобраћаја из Ниша Игор Војиновић и директор "ВШТ" Ниш, Александра Боричић.

Намена симулатора је  симулација у контролисаним условима реалних ситуација из саобраћаја, тј. промоција ефеката и значаја употребе сигурносног појаса приликом чеоног судара и превртања возила. Директорка Агенције за безбедност саобраћаја  навела је да су симулатори од велике користи како за студенте тако и за  ученике средње Саобраћајне школе у Нишу  и скренула пажњу на значај едукације  и информисање у саобраћају и  истакла да комбинација превентивних и репресивних метода  даје најбоље резултате када је реч о смањење броја саобраћајних незгода.

"Велико је задовољство за нас што је Високој техничкој школи од стране АБС-а уступљен симулатор чеоног судара, и да ће кроз практична искуства наших младих суграђана бити повећана свест о важности безбедног понашања у саобраћају", рекао је Војиновић.

Захвалност Агенцији за безбедност саобраћаја поводом уступљених  симулатора указала је и директорка "ВТШ" Ниш Александра Боричић.

Истог дана, у организацији АБС-а и Локалног савета за безбедност саобраћаја града Ниш, одржан је други по реду јавни час у оквиру кампање "УМ НА ДРУМ" и представа "Пажљивко". Нешто више од 150 средњошколаца имало је прилику да се информише о исправном и безбедном понашању у саобраћају, али и да кроз потресну личну причу Славише Савића чују  животне поруке.

Циљ АБС-а кроз превентивне активности је повећање употребе сигурносног појаса , како би проценат употребе  достигао циљеве дефинисане Стратегијом о безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије.